LOW
+ THE COLORIST ORCHESTRA & HOWE GELB

04.07.19 - OLT RIVIERENHOF - DEURNE

 

LOW

Low; de band van het koppel Alan Sparhawk & Mimi Parker uit Minnesota, heeft eigenlijk geen introductie nodig. De pioniers van de slowcore zijn al meer dan 25 jaar bezig en zijn ondertussen toe aan hun 12de langspeler Double Negative. Langs alle kanten wordt de band bejubeld om haar voorliefde voor minimalistische soundscapes en hemelse harmonieën. Klasbakken als Robert Plant en Mavis Staples hebben hun waardering voor de band al laten blijken door hun werk te coveren.

Trage voortslepende muziek met een duister en zwaarmoedig kantje vormden steeds de basis voor de muziek van Low. Op Ones and Sixes begon de band te experimenteren met electronica en dat viel in de smaak. Muziekmagazine MOJO riep het album prompt uit tot een van de meest indrukwekkende platen op hun palmares. Nu begint Low aan een heel nieuw hoofdstuk met Double Negative, toch wel haar meest luide, brutale en empowerende plaat ooit. Het toonaangevende muziekmagazine Uncut zette het album op de allereerste plaats in de Eindejaarslijst 2018. Wij zijn er mee van overtuigd dat dit een pareltje is voor menig ‘eindejaarslijstjes’.

 

THE COLORIST ORCHESTRA & HOWE GELB

De muziek van Howe Gelb (Tucson, Arizona) wordt vaak Americana genoemd, maar is niet onder een noemer vast te leggen. Je kan ze evengoed omschrijven als een mix van lo-fi, rock, folk, blues, noise en jazz. Naast een lange lijst platen met Giant Sand, bracht hij met regelmaat solo-albums uit en heeft hij vele nevenprojecten. Gelb is een cultfiguur, een straffe singer-songwriter met internationale roem. Hij blijft een onovertroffen troubadour met een adembenemende stem en een charismatische persoonlijkheid. Iemand om live steeds opnieuw te ontdekken.

Aarich Jespers en Kobe Proesmans van The Colorist Orchestra ontmoetten Howe Gelb tijdens het Luikse jazzfestival Mithra in 2017. Aangemoedigd door wederzijdse muzikale vrienden gingen ze samen creëren. The Colorist Orchestra ging graven in het eindeloze repertoire van Gelb en reconstrueert de songs naar de steeds veranderende en onorthodoxe Colorist-klankwereld. De vertelkracht van Gelb wordt zo van nieuwe kleuren voorzien. De ontmoeting van The Colorist Orchestra en Howe Gelb is geen toeval. Het is een samenwerking om te ontdekken en te koesteren. Een 'momentum on stage' om naar uit te kijken

 

3 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
LOW
Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime

zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op maandag 1 juli 2019