MOVE2BLUES' 20TH ANNIVERSARY CONCERT
THE WELCH LEDBETTER CONNECTION
+ MUDVIBE

do. 15.11.18 - MOD - HASSELT

22.00u - The Welch Ledbetter Connection

Mike Welch en Mike Ledbetter ontmoetten elkaar in 2017 tijdens een eerbetoon aan Otis Rush op het Chicago Blues Festival. Tijdens deze eerste muzikale kennismaking knalt het dusdanig dat een serieus vervolg een hele logische stap is. Het resulteert in een album ‘Right Place, Right Time’, dat een eerbetoon is aan de klassieke blues uit de vijftiger en zestiger jaren. Een zeer interessante samenwerking is geboren. Het klinkt bizar, een bluesgitarist van 37 jaar oud, die al 25 jaar in het vak zit. Nochtans is dat wel degelijk het geval bij Mike Welch. Als 11-jarig jochie wordt hij ontdekt en twee jaar later geeft “Blues Brother” Dan Aykroyd hem de bijnaam “Monster” Mike Welch. Inmiddels is Welch uitgegroeid tot één van de toonaangevende gitaristen binnen de blues wereld. Hij speelde o.a. met Sugar Ray & The Bluetones, Duke Robillard, Nick Moss en Darrell Nulisch. Mike Ledbetter, naar verluid verre familie van de legendarische Leadbelly, is sterk beïnvloed door de 50’er en 60’er blues en soul muziek. Hij verdiende zijn muzikale sporen in verschillende muziekstijlen zoals soul, gospel, jazz en zelfs in de opera! Mentor Nick Moss overtuigde hem uiteindelijk van zijn bluestalent en een veelbelovende én unieke bluesartiest was geboren. Op Moulin Blues 2018 brachten deze twee gasten met een ontzettende bezieling een show die het best omschreven kan worden als kippenvelmateriaal, een optreden van formaat, monsterlijk goed! Ze weten elkaar muzikaal feilloos te vinden en aan te vullen. Ze zijn dit jaar genomineerd in 7 categoriën van de Blues Music Awards waaronder de prestigieuze categoriën "Album van het Jaar", "Band van het Jaar" en "B.B. King-entertainer van het jaar". De Welch Ledbetter Connection is de “hottest” bluesband van het ogenblik, een concertervaring die je niet wilt missen.

20.00u - MUDVIBE

(ex leden van Last Call en The Electric Kings)

Een one-time-only band bestaande uit oude bekenden van het Antwerpse blues circuit? Misschien, want na een fijne passage op BRBF Peer 2018 kregen de heren al diverse aanbiedingen om de band draaiende te houden. Dit fijn collectief brengt elegantie én smerigheid samen en neemt het publiek mee op een eigenwijze trip doorheen het rootsy landschap. En ja, de mannen kennen mekaar behoorlijk goed: vier van de vijf leden wonen immers al jaren “op den Dam” - zone 2060 . Vroeger een wijk berucht om z’n ruige reputatie en nu door stadsontwikkeling een veel meer “classy” buurt. Old school meets the new world dus, of hadden we dat al eens gezegd?
Soit, misschien zeggen de namen “Last Call” of “The Electric Kings” u toch iets meer dan een Antwerpse postcode. In dat geval: verwacht geen “remake”. We schrijven immers 2018 en herkauwen is tijdverlies. Ieder bandlid heeft ondertussen een hoop muzikale watertjes doorzwommen en net die smeltkroes van invloeden moet garant staan voor een pakkende, avontuurlijke set. Verwacht dus vooral veel speelplezier, (soms donkere) vibes en –jawel- een behoorlijk smerig “muddy” randje.

Samenstelling band:
Big Dave – zang, harmonica - (The Electric Kings)
Henk Vandersypt – zang, harmonica, gitaar - (Last Call)
Luc Alexander Janssens – gitaar - (The Electric Kings)
Rene Stock – bas - (The Electric Kings)
Steve Wouters – drum (Last Call) 

3 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding: MOVE2BLUES' 20TH ANNIVERSARY

Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime

hier

zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op maandag 12 november 2018

INFO - TICKETS