MUDDY WHAT? @ DIEGEM – 19/08/23

Met een niet alledaagse maar voor een Duitse blues band vrij expliciete bandnaam, Muddy What? en zichzelf de vraag stellend, begon een trio uit de regio München en Nürnberg, sinds hun oprichting in 2006 aan hun muzikale reis. Frontdame Ina Spang (lead gitaar, mandoline), haar broer Fabian (zang, ritme gitaar) en drummer Michi Lang haalden als winnaar van de German Blues Challenge 2021 de finale van de EBC 2022 en waren semifinalisten tijdens de IBC 2022 in Memphis.

Samen debuteerden ze in 2018 met het album ‘Gone from Mississippi’, brachten in 2019 ‘Dancing in the Halls’ en in 2020 het live album ‘Blues for You’ uit. Hun meest recente en vierde album ‘Spider Legs’ (2022) bevatte (voor het éérst) enkel originele nummers. De negen nummers op het album zijn “een mix van epische blues ballades en brutale folky bluegrass nummers…”. De opnames gebeurden in de Kreuzwirtskeller, een bekende live locatie in de Duitse blues scene in Hilpolstein, Beieren, die tijdelijk omgebouwd werd tot een studio.

De nummers op het album vormden de basis van de setlist voor Swing. Gezien drummer Michi er niet bij was verving Jens Roelandt (Bluesbones) hem meesterlijk. Vooraf aan dit geweldige optreden kregen we de kans om met deze straffe en erg muzikale zus en broer een leuk gesprek te hebben, een duo waarvan we zeker nog méér zullen gaan van horen.

 

Foto © Guy Cuypers