SISTER SUZIE @ HOESELT – 01/07/23

De Britse singer-songwriter Susan Simms aka Sister Suzie uit Northumberland was enkele weken geleden tijdens Goezot in't Hofke als side-attractie nog de revelatie van dit festival. Ze wordt omschreven als “A little lady with a big voice...”. Je moet het maar kunnen, klinken als zowel de rauwe Etta James, soulvol als Irma Thomas en ondeugend en brutaal als Cyndi Lauper.

Na haar single “I Need a Man” uit 2017 verscheen haar album ‘Ain’t No Lady’ (2018), waarop ze wordt bijgestaan door drummer Brian Neville (Big Joe Louis, Shriekback, Pigbag), producer Mick Wigfall, gitarist Matt Jackson, bassist Eddie Edwards & tenor saxofonist Al Nichols. Niet te verbazen dat haar optredens met R&B en Soul uit de fifties/sixties, hier en daar opgepept met wat rockabilly, in Oud-Turnhout insloegen als een bom.

Ze doet momenteel haar shows met een Brits/Belgische band: met haar maatje Matt Jackson (gitaar), Ilja De Neve (keys), Nathan Goessens of Bernd Coene op drums, Al Nichols of Peter Verhas op sax en Micha Teller op bas. Hier op Hookrock vielen heel wat monden open, toen Suzie in haar glitterende jumpsuit heel uitdagend en likkend op een lolly het podium opkwam. So what! Het sloeg in als een bom en deed de klokken van de kerk naast de festivaltent net niet luiden.

Sister Suzie gaf met haar band gewoon een indrukwekkend, swingend optreden in Diepenbeek waarmee ze bewijst dat ze een rhythm & blues artieste is waar we in de toekomst rekening mee moeten gaan houden. Deze opvallende verschijning wist dan ook onze aandacht trekken om haar even voor haar optreden voor de camera te halen.

 

Foto © Manon Houtackers