BRUNO DENECKERE & KATHLEEN VANDENHOUDT @ PUURS - 27/05/23

Bruno en Kathleen zijn beide creatieve duizendpoten met iedere een eigen, maar ook een gemeenschappelijke geschiedenis. Terwijl Kathleen speelde in formaties als “About Queen Of the Blues, Blue(s) Angels, Fetch, Billy & Bloomfish, The Infamous Roots Rielemans Family Orchestra” of solo, onder haar eigen naam furore maakte en even goed hoge toppen scheerde in muziektheater of studiowerk, startte Bruno’s carrière bij de gerenommeerde Gentse formatie The Pink Flowers, vergezelde hij hierna Lieven Tavernier, bracht zelf acht albums uit en een boek en tekent speelse cartoons, “Brunowords” genaamd. Nochtans kunnen beide artiesten zich ook familie noemen, want ooit deelden ze het podium als Joseph en Hermine Rielemans bij het memorabele Infamous Roots Rielemans Family Orchestra.

Bruno Deneckere is één van de weinige echte Americana artiesten die België rijk is, terwijl Kathleen de blues nauw aan het hart ligt en ze een gevoelsschrijfster en zangeres is, die haar gelijke niet kent. Je hoeft er dus geen tekeningetje bij te maken dat als zulke twee toppers hun hoofden bij elkaar steken, het resultaat navenant is. Na zoveel jaren van gedeelde liefde voor muziek en ware vriendschap is het eindelijk een feit. Het vermaarde singer-songwriter duo Bruno Deneckere en Kathleen Vandenhoudt hebben eindelijk hun wens in vervulling zien gaan en brengen een duoalbum uit, getiteld “Sharing The Blues” (recensie). Zoals het een duo-album betaamt schrijven ze beiden de helft van de songs, maar het zijn acht heerlijke duetten die overheersen op de plaat. Ze hebben samen in de twintig jaar dat ze artistiek actief zijn al vele podia en projecten gedeeld, maar samen een album opnemen kwam er nooit van. Beter laat dan nooit en het resultaat mag er dan ook zijn. “Sharing The Blues” is een prachtig album geworden, waarin Bruno en Kathleen in elf songs een warme mix brengen van blues, rock, soul en country, aangevuurd door de knappe ritmesectie van Carlo Van Bellegem op bas en Marcus Weymaere op drums, die hun ook live op het podium begeleiden.

Duvel Blues was dan ook fier om Bruno Deneckere en Kathleen Vandenhoudt dit jaar naar Puurs te halen, dit optreden van twee door de wol geverfde artiesten was dan ook duidelijk voor de fijnproevers. Al jaren brengen ze hun liefde voor blues, folk en het betere Americana op allerlei podia en heel af en toe treden ze ook samen op. Dat zorgt voor een extra portie chemie en muzikale kruisbestuiving, en een boeiende, verrassende setlist waar alle aanwezigen in de volle tent, op zaterdag 27 mei, getuige konden zijn. Even voor dit geweldige optreden hadden we met dit akoestische duo een hartelijk gesprek.

 

Foto © Manon Houtackers