AARON SKILES – WHISTLE PAST THE GRAVE (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Dr. Sam G Records

Het typerende handelsmerk van de in de baai van San Francisco wonende muzikant Aaron Skiles is een punkerige gitaarrocksound. Dat kunnen we al van meetafaan horen op zijn midden september van dit jaar op de markt verschenen derde soloplaat “Whistle Past The Grave” via het nummer “Rubber Raft” dat als eerste single uit het album werd getrokken en dat u via de tweede ‘lyrics video’ kunt beluisteren. Dit lied verhaalt over Al Bright, een elfjarige zwarte baseballspeler die in een zwembad onbeweeglijk in een rubber bootje moest blijven zitten en het water niet mocht aanraken terwijl zijn blanke teamleden hun overwinning lustig konden vieren in het water; een overduidelijk geval van rassendiscriminatie in de jaren ’50 in Amerika.

Toch zijn wij vooral te vinden voor de rockballad “About You” die Aaron Skiles op deze amper 21 minuten durende plaat in duetvorm zingt met zijn eega Rebecca Skiles. De meeste tracks op “Whistle Past The Grave” zijn door het rauwe gitaargeweld echter wat te luid voor onze al wat oudere oortjes, iets wat we hier kunnen illustreren met de albumtiteltrack of via de op de eerste ‘lyrics video’ te horen tweede single “Keep Me”. De snerpende leadgitaar wordt op deze plaat trouwens bespeeld door Taylor Hollingsworth die we kennen van zijn werk bij ‘Conor Oberst And The Mystic Valley Band’. Het album werd in de ‘Petting Zoo Studio’ in Oakland, Californië opgenomen met Aaron Skiles en Ben Bernstein als producers.

Aaron Skiles heeft tot nu toe dus drie soloalbums opgenomen maar hij maakte de laatste jaren voornamelijk deel uit van de alt.country- en indie rockgroep ‘Bourbon Therapy’ uit San Francisco Bay Area waar ook zijn echtgenote Rebecca in meespeelde en waarmee één full-cd, twee EP’s en 12 singles werden uitgebracht. Tot ze begin dit jaar een einde aan het voortbestaan van die groep maakten en hij zich volledig op een solocarrière als naar punkrock neigende gitaarrocker ging toeleggen. “Whistle Past The Grave” is de opvolger van het in april vorig jaar verschenen album “Wreckage From The Fire” dat toen werd opgenomen met producer Matt Patton en Jay Gonzales van ‘Drive-By Truckers’ in Patton’s studio ‘Dial Back Sound’ in Water Valley, Mississippi.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: AARON SKILES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.