THE CAROLYN SILLS COMBO – ON THE DRAW

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Moon Lasso Music

Americana, folk, country en Western Swing zijn muziekgenres die allemaal netjes aangeboden worden in de twaalf tracks op het nieuwste album “On The Draw” van de uit Santa Cruz, Californië afkomstige formatie ‘The Carolyn Sills Combo’. Dat is al de vierde plaat van die groep rond de in de ‘Sacramento Western Swing Hall Of Fame’ opgenomen zangeres en bassiste Carolyn Sills, haar echtgenoot en gitarist Gerard Egan, pedal steelgitarist Charlie Joe Wallace, backing vocaliste en percussioniste Sunshine Jackson en drummer Jimmy Norris.

Elf van de twaalf nummers werden gecomponeerd door Carolyn Sills en Gerard Egan waarbij Carolyn steeds de songteksten voor haar rekening nam. De enige gecoverde song op deze plaat is het nummer “”Oo-De-Lally”, een liedje van Roger Miller dat hij voor het eerst floot en zong in 1973 onder het pseudoniem ‘Alan-A-Dale’ als openingslied op de soundtrack van de door Disney uitgebrachte tekenfilm ‘Robin Hood’.

Het album “On The Draw” is de opvolger van de vijf nummers tellende EP “Return To El Paso” uit 2019. Deze plaat werd opgenomen in de Mojave-woestijn in Californië en verscheen midden oktober op de markt. Die albumrelease werd voorafgaand gepromoot via het uitbrengen van twee singles die u allebei op de bijgaande video’s kunt beluisteren: eerst krijgt u het lekker swingende “Sam McGee” aangeboden en daarna volgt ook nog de heerlijke albumopener “Little Death’, een door warme pedal steelgitaarklanken gedomineerde countryrocker.

We krijgen stuk voor stuk complexloze deuntjes te horen die we zonder enige problemen kunnen thuisbrengen op het podium van een gezellige countryavond waarop ongetwijfeld veel gedanst zal worden op deze door ‘The Carolyn Sills Combo’ gebrachte melodieën. De uptempo gespeelde tracks zijn “Good Gracious Alive”, “Dixon Ticonderoga”, “Alan Brown”, het samen met Sunshine Jackson gezongen duet “Muddy Water” en countryrocker “I Meant To Tell You”.

Zoals het hoort voor een entertainment brengend dansorkest moeten er ook enkele ballads gespeeld worden om het aanwezige publiek een intimistische slow te laten dansen. Op deze plaat kan dat op de op een trager ritme gebrachte nummers “West Of West And East Of Tokio”, “Adobe” en het zachtjes walsende jazzy “Bourboning” waarmee deze leuke plaat op waardige wijze wordt afgesloten.

(valsam)

 

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: THE CAROLYN SILLS COMBO
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.