HILLSBOROUGH – COMIN’ BACK FOR YOU

Artiest info
 
facebook
Label: Heartsville Records
Info: Hemifran

‘Hillsborough’ is de naam van het Britse voetbalstadion van Sheffield Wednesday F.C. waar op 15 april 1989 een immense ramp gebeurde toen 94 supporters het leven lieten door een instorting van een overbevolkte tribune. ‘Cape Hillsborough’ blijkt bovendien ook een kustplaats en een natuurpark te zijn in de Mackay-regio van West-Queensland, Australië. Hieraan werden we herinnerd toen ik de naam ‘Hillsborough’ intikte op het internet, op zoek zijnde naar wat informatie over een gelijknamige alt.country-, blues- en Americana-muziek spelende Australische formatie uit Brisbane, Queensland, Australië.

Die werd in 2016 opgericht en wil nu via ons hun debuutplaat “Comin’ Back For You” laten promoten en introduceren bij de Europese muziekliefhebbers. De groep ‘Hillsborough’ ontstond door toedoen van zanger-gitarist en mondharmonicaspeler Phil Usher en zijn keyboards spelende en zingende partner Beáta Maglai. Op dit nieuwe album hebben ze de tien songs in de studio samen ingespeeld met contrabassist Glen Russell en drummer Jonny Pickvance.

Er werden vorig jaar al twee singles getrokken uit deze plaat met de nummers die u op de bijgaande video’s kunt beluisteren: de debuutsingle was het Dylaneske “Trouble Finds Its Way” en die werd opgevolgd door de rockende albumtiteltrack “Comin’ Back For You”. Dezer dagen volgt er met de song “Magnetic Lives” nog een derde nummer van ‘Hillsborough’ op single.

De muziek die deze groep op hun debuutplaat brengt wordt omwille van hun mix van alt.country met indie rock en psychedelische rockmuziek in de Australische vakpers vergeleken met gelijkaardig werk van bands als ‘Son Volt’, ‘Wilco’, ‘The Replacements’ en ‘Buffalo Tom’. Omwille van de mooie mondharmonicageluiden willen we bij de nummers “Far Away From Here”, “When Nobody Knows Your Name” en ‘Stitches” ook graag een vergelijking maken met Bob Dylan’s folkwerk.

Phil Usher heeft een muzikaal verleden als lid van de indie rockgroep ‘Grand Atlantic’ uit Brisbane die in de periode van 2005 tot 2013 drie albums hebben opgenomen en uitgebracht. Daarna maakte hij deel uit van de poprockgroep ‘Sacred Shrines’ waar hij Beáta Maglai leerde kennen. Maar nu heeft hij samen met haar zijn zinnen voor de volle 100% gezet op de nieuwe band ‘Hillsborough’ waarmee ze het succes nastreven via de internationale release van dit debuutalbum “Comin’ Back For You’. Dat zou volgens ons best wel eens kunnen gaan lukken!

(valsam)
“Phil Usher end Beáta Maglai came from the Australian poprock band ‘Sacred Shrines’ to form their own group ‘Hillsborough’. Their internationally released debut record ‘Comin’ Back For You’ contains ten self-penned songs in alt.country, blues and Americana style which will most probably also appeal to the European music audience.“ – www.rootstime.be

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: HILLSBOROUGH
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.