DREW YOUNG – BOURBON & BAD DECISIONS

Artiest info
Website
facebook
Info: Hemifran

‘The Americana Crooner’ is de naam die door de muziekwereld werd gegeven aan singer-songwriter Drew Young uit New Orleans, Louisiana. Zijn liedjes over hartstochtelijk verlangen, de liefde in al zijn aspecten, het verlies en het leren uit al deze ervaringen zijn in de voorbije twee decennia in de USA een begrip geworden dankzij zijn albums “No Good At Being Cool” uit 2004, “Better Than Pretend” uit 2008 en “Home By The River” uit 2011.

Vorig jaar bracht hij een soort van verzamelplaat uit die “Bourbon & Bad Decisions” als titel kreeg en nu speciaal mikt op de Europese markt. Daarop brengt hij in totaal twaalf van zijn liedjes waaronder eerder uitgebrachte singles, enkele geremasterde singles en enkele niet eerder uitgebrachte songs.

Om u toe te laten kennis te maken met de nummers van Drew Young hebben we twee van de tracks uit “Bourbon & Bad Decisions” op de bijgaande video’s meegegeven: eerst hoort en ziet u de swingende countryrocker “It’ll Be Soon” en daarna volgt een ‘lyrics video’ van de emotionele ballad “Clearly, We Belong Together”.

Onze keuze van meest hitgevoelige nummers uit het aanbod van twaalf liedjes op dit album luidt als volgt: “Try Me”, de rockende albumtiteltrack “Bourbon And Bad Decisions“, countryrocker “A Couple Of Rounds Before I Go” en de song “Sing Me A Happy Song” waarmee een passend einde aan deze plaat wordt gebreid.

De titel van dit album refereert naar zijn beslissing om het gebruik van alcohol definitief af te zweren omdat dit hem al heel wat leed en pijn had opgeleverd in de voorbije jaren. Ze had ook een positieve invloed op de kwaliteit van zijn songschrijven gezien de hoeveelheid nieuwe nummers die hij in de jaren 2020 tot 2022 heeft gecomponeerd. De songs die Drew Young op deze plaat heeft opgenomen zijn een beperkte selectie uit de 60 nummers die hij in die drie jaar heeft geschreven en die hij nu ook heeft opgenomen in een opnamestudio in countryhoofdstad Nashville, Tennessee.

(valsam)
“From an extensive set of 60 newly composed songs, ‘The American Crooner’ Drew Young from New Orleans, Louisiana has selected twelve tracks to be collected on his latest record ‘Bourbon & Bad Decisions’. A nice variation of love related country ballads and uptempo rock songs ensure a pleasant listening to nicely crafted tunes.“ – www.rootstime.be


 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: DREW YOUNG
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.