ALICE HOWE – CIRCUMSTANCE

Artiest info
Website
facebook
Label: Know Howe Music
Info: Hemifran

De legendarische ‘FAME Recording Studios’ in Muscle Shoals, Alabama hebben in het verleden al onevenaarbare soulalbums opgeleverd van o.a. Aretha Franklin, Etta James, Otis Redding, Wilson Pickett en ook rocksterren als Little Richard, ‘Band Of Horses’ en ‘Drive-By Truckers’ hebben er meerdere albums opgenomen. De in Boston geboren en momenteel in Los Angeles woonachtige zangeres en songschrijfster Alice Howe is een grote fan van al deze artiesten en ze was dan ook blij als een kind dat ze haar nieuwste en tweede album “Circumstance” in de studio mocht opnemen waar al die vedetten ook gestaan en gewerkt hebben aan hun platen.

Op haar vorige album was Alice Howe eerder actief in het folkgenre maar voor “Circumstance” moest ze haar focus op soulvolle muziek richten. Daarbij kreeg ze de steun van ‘Freebo’ oftewel de nu 79-jarige Daniel Friedberg, een Amerikaanse muzikant, singer-songwriter en producer die vooral gekend is omwille van zijn samenwerking als bassist in de band van Bonnie Raitt, maar ook het podium deelde met o.a. Ringo Starr, Dr. John, John Mayall, Jackson Browne, Aaron Neville en Willy DeVille.

‘Freebo’ componeerde o.a. mee met Alice Howe aan de muziek voor de songs “Somebody’s New Lover Now” (live te zien op de 1evideo), “Love Has No Rules” dat u op de tweede video kunt beluisteren en de nieuwe single “What About You” die we serveren op de derde video. Ook in enkele andere tracks op het album had ‘Freebo’ een belangrijke inbreng en hij speelde daarenboven op alle nummers mee op ‘fretless’ basgitaar en nam de belangrijke rol als producer waar.

‘Freebo’ selecteerde ook de andere instrumentalisten die in de beroemde opnamestudio hun aandeel in de tracks hebben ingespeeld: Jeff Fielder en Will McFarlane op elektrische gitaren, Clayton Ivey op Hammond B3-orgel, Mark Jordan op piano, Justin Holder op drums en de dames Marie Lewey en Cindy Walden voor de backing vocals. Bij de nummers “Things I’m Not Saying” en “With You By My Side” komen er zelfs blazers aan te pas met Vinny Ciesielski op trompet en bugel en Mike Guinn op tenor- en baritonsaxofoon.

Van de elf nummers op “Circumstance” zijn er tien die door Alice Howe zelf of met de hulp van co-componisten werden geschreven. Maar er werd ook geopteerd voor het brengen van één coversong waarvoor deze zangeres heeft gekozen voor de heerlijke ballad “It’s How You Hold Me” van Dayna Kurtz, de begintrack van het in 2017 uitgebrachte album “Rise And Fall” van deze zangeres uit New Orleans, Louisiana.

Alice Howe en ‘Freebo’ hebben van dit album een meesterwerk gemaakt dat volgens ons perfect zou kunnen thuishoren in het rijtje platenklassiekers die ooit in de ‘FAME Recording Studios’ in Muscle Shoals, Alabama werden opgenomen. Zij beschikt over een warm, sterk en soulvol stemgeluid waarmee ze al deze liedjes kwalitatief weet te upgraden. Het luisteren naar de songs op de plaat “Circumstance” zal geen seconde gaan vervelen, integendeel: ze veroveren de luisteraar één voor één en zullen er daarom toe leiden om na beëindiging snel weer op de ‘replay’-knop te gaan duwen.

(valsam)
“L.A.-based singer-songwriter Alice Howe created her newest record ‘Circumstance’ in de legendary ‘FAME Recording Studios’ in Muscle Shoals, Alabama. Bass legend ‘Freebo’ co-wrote the music of most of the songs and he also produced this album that can easily be added to the list of classic records that were made in this historical recording studio.“ – www.rootstime.be

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: ALICE HOWE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.