STEVE MCNAUGHTON – JOURNEYMAN

Artiest info
Website
facebook
Info: Hemifran

Steve McNaughton is een Australische singer-songwriter uit Sydney die met de plaat “Journeyman” aan zijn vierde soloalbum toegekomen is. Het is de opvolger van het in de lente van 2017 op de markt verschenen album “Eagles Aloft” dat we toen ook al op deze pagina’s hebben besproken. Daarvoor bracht hij ook nog zijn debuutplaat “Hardly Soft Rock” uit in 1999 gevolgd door “Storm Chaser” in 2009.

Op “Journeyman” brengt Steve McNaughton veertien nummers die hij op één na allemaal zelf van teksten en muziek heeft voorzien. Enkel de traditional “Skye Boat Song” is een Schots volksliedje dat hij tussen zijn eigen nummers heeft geplaatst. Die song werd in het verleden in 1976 ook al gecoverd door Nana Mouskouri en in 1986 door Des O’Connor & Roger Whittaker. Het nummer is in 2014 ook nog opgedoken op de soundtrack van de populaire historische drama-televisieserie ‘Outlander’.

De muziek bij de songs op “Journeyman” werd in twee Nieuw-Zeelandse opnamestudio’s ingespeeld door een tiental instrumentalisten waaronder album co-producer Rod Motbey die meespeelt op gitaren, basgitaar, keyboards en banjo. De albumtiteltrack en eerste single hebben we op de tweede audiovideo toegevoegd en op de eerste video brengt Steve McNaughton met zanger en filmregisseur James Stewart Keene het nummer “Start Again” dat ze samen hebben opgenomen als afsluitend nummer voor de soundtrack van diens Australische western-kortfilm ‘Sherbrooke Down: The Road To Cataract”.

Zoals op zijn vroegere albums worden de meeste nummers op “Journeyman” gekenmerkt door catchy refreintjes en vlot in het gehoor liggende melodietjes die thuishoren in het country- en rockgenre. Voor enkele songteksten grasduint Steve McNaughton diep in zijn goede en minder fijne herinneringen uit vervlogen tijden. Dat is zo ondermeer het geval in de nummers “Sliding Doors”, “Cold Wind Blowing”, “Under The Midnight Sky” en “Glue”. Anderzijds gaan de liedjes “Looking For Light”, “Chasing Tomorrow”, “Most Evil Drug” en “Don’t Treat Yourself That Way” meer vrijblijvend over diverse belevenissen in het dagdagelijkse leven.

(valsam)
“On his fourth album ‘Journeyman’ that follows many years after his highly appreciated record ‘Eagles Aloft’, the Australian singer-songwriter Steve McNaughton delivers 14 country and rock songs. They were composed on the basis of good and less nice memories from the past, as well as on several events and things happening during his genuine dayly life.“ – www.rootstime.be

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: STEVE MCNAUGHTON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.