PAUL GURNEY – BLUE HORIZON

Artiest info
Website
facebook
Label: Tailgator Music
Info: Hemifran

Misschien heeft u in het verleden wel al eens gehoord van de Nieuw-Zeelandse muzikant Paul Gurney uit Auckland. Hij is gedurende vele jaren leadzanger en gitarist bij de Americana-, countryblues- en rootsmuziek spelende formatie ‘The DeSotos’ waarvan ik begin 2009 het schitterende debuutalbum “Cross Your Heart” met 13 rock-, country- en bluesliedjes voor ‘Rootstime’ mocht recenseren. In 2011 bracht hij samen met bassist Stuart McIntyre, toetsenist Ron Stevens en drummer Bryan Harris een tweede ‘The DeSotos’-album uit met “Your Highway For Tonight” maar daarna opteerde Paul Gurney voor het ontwikkelen van een solocarrière naast het groepswerk.

In 2017 bracht de singer-songwriter met die prachtige stem zijn eerste soloplaat uit die “Shadow Of Love” als titel kreeg. Pas vijf jaartjes later komt hij nu op de proppen met een volwaardige opvolger voor dat album met de elf nieuwe nummers tellende plaat “Blue Horizon”. In die nummers blijft Paul Gurney trouw aan zijn geliefde muziekstijlen Americana en countryblues die af en toe tot een zachtjes rockende sound leiden. In de songteksten behandelt hij diverse thema’s die werden opgepikt uit zijn persoonlijke leven: twijfels, inwendige strubbelingen en de turbulente tijden van de laatste jaren maar ook het oprechte geloof dat ons een betere toekomst te wachten zal staan.

Nummers als “Blue Horizon” dat u op de tweede video kunt beluisteren, “Fragile” en “Ricochet” handelen over deze wat zwaardere thema’s maar er is dus ook ruimte voor wat meer lichtheid in songs als “Meaning”, “Perfect Space” en “Moonlight Waltz”. De op het album meespelende violist schreef de teksten van twee van de elf nummers: het op de eerste video te horen “Someplace Else” en albumafsluiter “Windows”. Alle andere tracks werden door Paul Gurney zelf van teksten en muziek voorzien en daarvan benadrukken we hier nog even graag onze twee favoriete tracks: de ballads “Misunderstood” en vooral “Belong” waar zijn stem en zang ons blij herinnert aan die van ons all-time idool Roy Orbison.

De instrumentalisten die Paul Gurney in de studio hebben bijgestaan voor de opname van “Blue Horizon” zijn ‘The DeSotos’-collega’s Stuart McIntyre op basgitaar en Ron Stevens op Hammondorgel. Albumproducer Bob Shepheard speelt mee op piano, keyboards, banjo en elektrische gitaar, Neil Watson speelt op pedal steel en lap steel, Craig Denham op piano en accordeon en Michael Burrows nam plaats achter het drumstel. In de volgende maanden zal Paul Gurney in the USA en Nieuw-Zeeland op tournee gaan met ‘The DeSotos’ en tijdens hun optredens zal hij ook nummers spelen uit dit nieuwe soloalbum. Als alles volgens plan verloopt mogen we hem in de loop van de volgende zomer ook in de Europese landen verwachten voor optredens op enkele festivals en in meerdere concertzalen. Wij kijken daar mede door deze “Blue Horizon”-plaat alvast met belangstelling naar uit.

(valsam)
“Loyal to the preferred countryblues and Americana sound with his band ‘The DeSotos’ from Auckland, New Zealand, their lead vocalist and songwriter Paul Gurney has now released his second solo record ‘Blue Horizon’ which succeeds his excellent ‘Shadow Of Love’-debut album from 2017. What a great voice and what great songwriting can be attributed to this musician can be heard in 11 songs on this recently released superb album.“ – www.rootstime.be

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: PAUL GURNEY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.