FISH EYED BLUES – IT’S NOT YOU… IT’S ME

Artiest info
Website
facebook
Label: Jersey Shore Records

 

Fish Eyed Blues, op die naam kwamen gitarist en leider Jeff Bavaro en zanger Paul Iannizzotto toen ze in 2018 in Middletown Township in New Jersey aan hun blues/rock project begonnen. FEBlues mixt eigenzinnig traditionele en hedendaagse blues met rock en versmelt zo de geest en de ziel van de blues, met de energie van rock and roll, met respect voor de artiesten die alles bedachten. Hun origineel materiaal vindt zijn inspiratie in de blues tradities, verreikt met een eigentijdse vibe en feel.

Fish Eyed Blues, een actief lid van de Jersey Shore Jazz & Blues Foundation, gooide dit jaar al twee albums op de markt. De pandemie hield beiden inderdaad niet tegen, want in mei verscheen bij Jersey Shore Records, ‘Nothing Personal’ en een maand eerder ‘It’s Not You… It’s Me’. Het openingsnummer van ‘It’s Not You… It’s Me’ (want over dit album daar gaat het hier over), “When You Goin’ Home” is door het riff een keiharde aanstekelige rocker, die wordt verankerd door de uitstekende ritmesectie van Kevin Crouse op drums en Rich Solomon op bas. Ze schakelen daarna met “Sweet Sugar Mama” terug naar de zware blues, die goed past bij Jeff Bavaro's vervormde gitaar en Paul Iannizzotto's even ruwe zang. “Cigarettes” begint met een clip uit “The Honeymooners” gevolgd door een Stones-achtig riff dat je niet meer loslaat. Het nummer is géén commerciële boodschap, maar een simpele vraag of roken mag? “Cold Inside” is een relaxte shuffle en “Undone” scoort al direct met het openingsriff, waarbij het opnieuw Bavaro's gitaar is die het kenmerkende geluid van de band definieert. Het is daarna Crouse die met zijn accentuerende beat van “Mad As a Hatter” een swingend nummer maakt, “Devils Angel” is Black Sabbath meets Alice in Chains en “Wasted Days” een country nummer om alles weer wat luchtiger te maken. “Comin' and Goin'” opent met een bekend blues riff, maar krijgt snel een aparte behandeling van de band mee. “Goodbye” is een uptempo rocker in de Chuck Berry-stijl, maar in FEB-stijl, “Down the River” is een langzame maar funky blues rond het eeuwenoude thema en “Whole Lotta Nothing” opent met een Bo Diddley-beat, die ook nu nog heel aanstekelig werkt. “Good Time Blues” is een akoestisch nummer dat items bevat die je niet snel met blues associeert. Op “One Step Over the Line” de afsluiter zingt Iannizzotto de openingstekst in harmonie met Bavaro’s gitaar op een beat, die is vastgelegd door Crouse en Solomon.

“'It's Not You... It's Me' by Fish Eyed Blues is an album with a mix of styles, with which they do more than impress…” (ESC, for Rootstime - BE)

Eric Schuurmans

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: FISH EYED BLUES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

‘IT’S NOT YOU… IT’S ME’: tracklist: 01. When You Goin’ Home – 02. Sweet Sugar Mama – 03. Cigarettes – 04. Cold Inside - 05. Undone - 06. Mad As a Hatter – 07 Devils Angel - 08. Wasted Days – 09. Comin' and Goin' - 10. Goodbye - 11. Down the River - 12. Whole Lotta Nothing - 13. Good Time Blues - 14. One Step Over the Line | Music/Lyrics: Jeff Bavaro & Paul Iannizzotto | Credits: Paul Iannizzotto: vocs / Jeff Bavaro: guitar / Kevin Crouse: drums / Rich Solomon: bass 

Discography FISH EYED BLUES: Nothing Personal [05/2022] | It’s Not You… It’s Me [04/2022] |