THE WHISKEY CHARMERS – ON THE RUN

Artiest info
Website
facebook

Label: Sweet Apple Pie Rec

 

‘The Whiskey Charmers’ uit Detroit, Michigan vormen voor ons bij ‘Rootstime’ geen volledig nieuwe kennismaking. We hadden in de zomer van 2017 al de eer en het genoegen om onze evaluatie neer te schrijven over hun toenmalige tweede studioplaat “The Valley”. De twee kernleden van deze groep zijn leadzangeres en songschrijfster Carrie Shephard en gitarist en harmony vocalist Lawrence Daversa. Ze hebben hun band gecompleteerd door de toevoeging van bassist Daniel Ozzie Andrews, pianist en keyboardsspeler David Roof en drummer Brian Ferriby.

Hun titelloze debuutplaat kwam in maart 2015 op de markt en werd dus gevolgd door “The Valley”. Daarna brachten ze met “Lost On The Range” in 2020 een derde album uit dat voorafging aan de release van hun vierde net verschenen plaat “On The Run” die we hier wat nader onder de loep zullen nemen. De countryrocksound die ‘The Whiskey Charmers’ in de meeste van hun nummers brengen kan als hun handelsmerk worden beschouwd. Dat geldt dan ook voor de tien door Carrie Shepard gecomponeerde songs die ze voor dit nieuwe album hebben opgenomen.

We laten u alvast even proeven van deze plaat door twee tracks op de hier toegevoegde video’s aan te bieden: eerst is er de officiële video van de als pianoballad gebrachte single “Water”, gevolgd door een zogeheten ‘lyrics video’ van de uptempo gespeelde albumtitelsong “On The Run”. De meestal complexloze countryrocknummers vormen de basis van dit album zoals geïllustreerd in de nummers “Nobody Cares” en “Billy”. Tussen de dansbare liedjes door bieden ‘The Whiskey Charmers’ ook meer traditionele countryballads aan zoals in de songs “Gold”, “The Devil’s Rodeo”, “Sucker” en de albumafsluiter “Wrinkle” of mid-tempo tracks met de nummers “Slumber” en het wat funky klinkende “Stop Running Your Mouth”.

De loepzuivere en zeer aangenaam klinkende stem van Carrie Shepard leidt de luisteraar op een innemende wijze doorheen al deze nummers. In onze vorige recensie van “The Valley” vergeleken we haar mooie zangpartijen al met die van ‘Cowboy Junkies’-zangeres Margo Timmins en met die van Karin Bergquist, de zangeres van de formatie ‘Over The Rhine’. Op hun website laten ‘The Whiskey Charmers’ weten dat ze onlangs in totaal twintig songs in één ruk hebben opgenomen. Vermits er op “On The Run,” maar tien tracks staan is er een vermoeden dat we heel binnenkort al een nieuwe plaat van deze groep met de tien overige nummers mogen verwachten en dat lijkt ons een heel leuk vooruitzicht voor 2023.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: THE WHISKEY CHARMERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.