RODNEY RICE – SAME SHIRT, DIFFERENT DAY

Het is al van 2014 geleden dat we hier nog iets mochten vernemen van de Amerikaanse country- en Americana-liedjes vertolkende Rodney Rice. In die tijd draaide het allemaal rond zijn toen uitgebrachte debuutalbum “Empty Pockets And A Troubled Mind” dat op uitstekende perskritieken kon rekenen maar nooit echt verder geraakte dan lovende recensies in de vakbladen ( zoals de in mei 2015 door één van onze ‘Rootstime’-medewerkers neergepende evaluatie.)

We zijn dan ook zeer benieuwd of het nu beter zal gaan verlopen voor zijn nieuwe album “Same ShiRt Different Day” waarbij je de ‘R’ uit het tweede woord ook wel mag weglaten om een geheel andere betekenis te bekomen. Rodney Rice nam twaalf nieuw eigen composities op voor dit tweede studioalbum. Ook nu is de aandacht voor een vlot in het gehoor liggende melodie alweer prioritair gebleken voor deze talentrijke singer-songwriter uit Austin, Texas.

Voor de opname van deze liedjes deed hij een beroep op enkele topinstrumentalisten uit Texas zoals drummer Rick Richards, multi-instrumentalist en albumproducer Andre Moran, gitarist Woody Woodruff, bassist David Carroll, contrabassist Tom Rail, fiddler Eddie Dickerson, dobrospeler Jeff Plankenhorn, pedal steelgitarist Mike Hardwick en mandoline- en Hammond B3-orgelspeler Mark Hallman, terwijl Bonnie Whitmore op twee tracks voor mooie backing vocals zorgt. In de heerlijke ballad “Company Town” horen we zelfs blazers aan het werk met Erik Telford op trompet en Marcus Cardwell op tenorsaxofoon.

In eerbiedwaardige navolging van zijn muzikale voorbeeld en belangrijkste inspirator John Prine brengt Rodney Rice zeer traditionele countryballads zoals in “Can’t Get Over Her”, “Company Town” of de ronduit schitterende nummers “Pillage And Plunder”, “Right To Be Wrong” en “Don’t Look Back”. Daar tussendoor worden enkele uptempo en catchy countryrocksongs gepresenteerd in openingstrack “Ain’t Got A Dollar”, het ironische “Free At Last”, “Rivers Run Backwards” en het zeer meezing- en dansbare “Hard Life”, volgens ons één van de allerbeste tracks op “Same ShiRt Different Day” .

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: RODNEY RICE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Moody Spring Music