VILMA – ANDRA STÄLLEN (EP)

We krijgen bij ‘Rootstime’ op zeer regelmatige basis cd’s toegestuurd door de Zweedse distributeur ‘Hemifran’ die met Peter Holmstedt een zeer gemotiveerde en geëngageerde muziekkenner aan het roer heeft staan. Hij vertegenwoordigt heel wat internationale artiesten en af en toe wijst hij ons ook op ontluikend Zweeds talent dat voor het eerst met een plaatje naar buiten treedt.

Zo ligt hier nu een ep-tje van ‘Vilma’, een jongedame uit Borås die voluit Vilma Snygg heet en in Zweden als één van de laatste vijf finalisten deelneemt aan een populaire zangwedstrijd ‘P4 Nästa’ die door een nationale radiozender wordt georganiseerd. Het mini-debuutalbum heet “Andra Ställen” en bestaat uit zes sober georkestreerde, bijna geheel akoestische folkliedjes die de zangeres zelf heeft gecomponeerd.

Vijf van die nummers worden in de Zweedse taal gezongen (waar wij dus niets van verstaan) en één liedje “I Wanna Feel” werd van een beter begrijpbare Engelstalige tekst voorzien. Wat ons wel opvalt bij de andere songs “Kall”, “Sov”, het melodieuze “Dyn Hand Mot Min Rygg” en het ingetogen intieme “Andra Ställen” is de loepzuivere zangstem van ‘Vilma’ en haar talent om liedjes te componeren. Deze liedjes overtuigen ons dat we in de nabije toekomst zeker nog van deze 21-jarige Zweedse zangeres en songschrijfster zullen horen. We hopen dan wel dat ze op de internationale markt zal mikken en haar liedjes in de Engelse taal zal brengen.

(valsam)
“Although she is singing in for us not understandable Swedish language, the six songs on the first ep ‘Andra Ställen’ from newly launched singer-songwriter ‘Vilma’ do convince us of her talent as vocalist and songwriter. We do however hope that she will in the future aim for the international market with songs in the English language’.“ – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: VILMA
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
   
 

Info: Hemifran