THE HARMED BROTHERS – ACROSS THE WAVES

 

Ondanks hun groepsnaam ‘The Harmed Brothers’ zijn er geen echte broers te bespeuren in de huidige samenstelling van deze uit Cottage Grove in de Amerikaanse staat Oregon afkomstige indie rock-formatie. Deze in 2009 door zanger, gitarist, pianist en banjospeler Alex Salcido en zanger-gitarist Ray Vietti opgerichte band bestaat momenteel verder uit bassist Matthew McClure, elektrisch gitarist Ben Knight, pedal steelgitarist Steve Hauke en drummer Ryan Land.

Tien jaar geleden brachten ‘The Harmed Brothers’ hun debuutplaat “All The Lies You Wanna Hear” op de markt, een album dat al gauw werd opgevolgd door de plaat “Come Morning” uit 2011 en het in 2013 uitgebrachte “Better Days”. Het vierde album dat gewoonweg “The Harmed Brothers” als titel kreeg verscheen in 2017 en zonet ontvingen wij “Across The Waves”, album nummer vijf uit de toch al indrukwekkende muzikale carrière van deze indierockers.

Uitzonderingsgewijs geven we onderaan deze recensie een video mee waarin u met ‘The Harmed Brothers’ kunt kennismaken via de registratie van een twee en half uur durend live-optreden dat de band in deze coronatijden virtueel heeft gegeven voor alle fans ter promotie van de release van hun nieuwste plaat. Op de eerste video brengt de groep echter eerst nog het nummer “All The Same”, hun tweede single uit deze cd.

In de recensie van hun in 2013 uitgebrachte album “Better Days” schreef ik hier dat hun sound kan worden vergeleken met die van Americana-bands als ‘The Avett Brothers’, “Uncle Tupelo’ en ‘Wilco’. Die gelijkenissen zijn ook nu weer te bespeuren in de tien songs die op “Across The Waves” staan. Onze favoriete tracks uit dit door Inaiah Lujan in Cincinatti, Ohio geproduceerde album zijn vooreerst de rockende openingsnummers “Skyline Over…” en “Picture Show”, naast het poppy geluid van “Born A Rotten Egg”.

Maar vooral de tragere nummers op “Across The Waves” zijn zeer de moeite waard: er is het emotioneel beklijvende en 7 minuten durende slotnummer “Time” en we genoten ook zeer van de meer naar traditionele countryballads neigende songs “River Town” en “Where You’re Going” waarin de klaagzang van de pedal steelgitaar de instrumentatie overheerst.

‘The Harmed Brothers’ hadden de intentie om in de vorige maanden hun nieuwe plaat ook in Europa te komen voorstellen tijdens meerdere live-optredens, maar de uitbraak van de coronacrisis maakte dit voorlopig onmogelijk. Laat ons samen hopen dat dit allemaal zo spoedig mogelijk tot het verleden zal gaan behoren en dat deze band zich onbelemmerd zal kunnen komen voorstellen bij het uitgebreide Americana-minnende publiek in deze Lage Landen.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:THE HARMED BROTHERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Fluff And gravy Records

video