THE DEVONNS – THE DEVONNS

Vanuit de Amerikaanse stad Chicago, Illinois bereikte ons het titelloze debuutalbum van de in 2016 opgerichte R&B- en soulformatie ‘The Devonns’, een kwartet enthousiaste muzikanten bestaande uit zanger, songschrijver en toetsenist Matthew Ajjarapu, bassist Khalyle Hagood, gitarist Ari Lindo en drummer-percussionist Khori Wilson.

Hun inspiratie haalden ‘The Devonns’ bij de soulmuziek van de jaren ’60 en ’70 en ze voegden daarbij wat recentere invloeden uit de funk van de jaren ’70 en de R&B en dansmuziek van de jaren ‘80. Het resulteerde in tien vlotjes in het gehoor liggende liedjes op het eerste album, getuige daarvan de twee bijgaande video’s van nummers uit deze plaat. Eerst krijgt u een audiovideo te horen van de song “Tell Me”, gevolgd door de officiële video van hun nummer “Blood Red Blues (Protest Song)”.

Bij goede soulmuziek horen natuurlijk ook violen en blazers en die werden door ‘The Devonns’ dan ook in de ‘Kingsize Sound Labs’-studio in Chicago gehaald voor de opname van de tien tracks. Het zijn stuk voor stuk dansbare en aanstekelijke songs waarin de attente luisteraar misschien wel gelijkenissen zal menen te herkennen met de ‘Motown’-sound en het werk van Curtis Mayfield, Smokey Robinson of recenter Jamie Lidell.

Naast de twee songs op de video’s kwamen wij ook behoorlijk onder de indruk van de liedjes “Think I’m Falling In Love” dat als tweede single na “Come Back” werd uitgebracht, naast het funky “More”, de pianoballad “Ain’t That A Man For You?” en het jazzy “So In Love With You”. “The Devonns” is een knappe debuutplaat van de gelijknamige formatie en ze doet ons al benieuwd uitkijken naar wat hierop in de nabije toekomst zal volgen.

(valsam)

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:THE DEVONNS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Record Kicks

video