MARCUS GAD – RHYTHM OF SERENITYC

 

Het valt me nu eigenlijk op dat het alweer een vrij lange tijd geleden is dat ik hier nog eens een pure reggaeplaat hebben mogen recenseren. Maar daar komt nu gelukkig weer verandering in dankzij het nieuwe album “Rhythm Of Serenity” van de uit Nouméa, de hoofdstad van het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië afkomstige reggaeartiest Marcus Gad.

Nadat hij gedurende vier jaar doorheen de vijf continenten gereisd had, bracht hij in 2015 en 2016 telkens een plaat uit in ep-vorm: “Soul Talk” in 2015 en “Purify” in 2016. In 2017 volgde dan een eerste full-cd die de titel “Chanting” kreeg, in Parijs werd opgenomen met zijn begeleidingsband ‘Tribe’ en waarmee hij een succesvolle tournee doorheen Europa en vooral Frankrijk heeft mogen maken. Daarna bracht hij ook in 2019 nog een derde ep op de markt die “Enter A Space” heette.

Nu kreeg zijn debuutalbum “Chanting” echter een vervolg met een nieuwe plaat “Rhythm Of Serenity” waarop hij samen met bevriende musici dertien reggaesongs brengt die hij eveneens samen met enkele van hen had gecomponeerd. Op de bijgaande video kunt u kennismaken met zijn werk via de albumtiteltrack “Rhythm Of Serenity”, één van de songs op dit nieuwe door Andrew ‘Moon’ Bain van de Amerikaanse reggaegroep ‘Zion I Kings’ geproduceerde album.

De Jamaicaanse meditatieve ritmes domineren elk van de songs op deze plaat en dat levert moderne en vlotte reggaenummers op, o.a. in de tracks “Rebel Form Of Soul”, “Become A Nation”, “Overcome”, “Leggo Your Ego” en het samen met reggaeartiest en dubstepper Jahdan Blakkamoore gezongen “Ini Royal”. Op één na alle nummers op dit album worden in de Engelse taal gezongen, maar ook de op het eiland Nieuw-Caledonië vaak te horen Franse taal krijgen we hier aangeboden in het nummer “Pouvoir”. Als we ter afsluiting ook nog even mogen vermelden wat onze favoriete song op “Rhythm Of Serenity” is, dan zouden we daarvoor graag het ritmisch dansbare en melodieuze “Oh Mama” met heel fijn blazerswerk willen selecteren.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: MARCUS GAD
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Lustre Kings Productions / Baco Records

video