CHARLIE SUTTON – PRIMITIVE SONGS FOR MODERN TIMES

 

In Boise, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Idaho, woont country- en folkzanger en songschrijver Charlie Sutton. Hij maakte daar deel uit van de swampbluesgroep ‘Curtis/Sutton & The Scavengers’ en was de frontman van zijn eigen formatie ‘Charlie And The Changelings’. Als muzikant is hij bedreven in het spelen op gitaren, banjo, basgitaar, mondharmonica en zelfs op kazoo zoals blijkt uit zijn nieuwste album “Primitive Songs For Modern Times”.

In de zestien zelf gecomponeerde tracks op deze plaat laat hij al die instrumenten aan bod komen terwijl ook enkele collega-instrumentalisten hun bijdrage afleveren: zo speelt Sam Alkire op contrabas, Adam Straubinger op viool en Jason Beek op drums. Er zijn ook korte gastoptredens van Alan Ames op lap steelgitaar bij de folkballad “The Old Wharf Rat”, van Drew Myers op basgitaar bij de song “Windy” en van Travis Ward op piano bij vier nummers, terwijl Alison Ward over het wasbord strijkt bij nog vier andere songs.

Distributeur ‘CD-Baby’ beveelt de muziek van Charlie Sutton aan bij de fans van de sound van o.a. M. Ward, Paul Simon, ‘Iron & Wine’, ‘Neil Young & Crazy Horse’ of Jack Johnson. En er is inderdaad voor elk wat wils terug te horen op deze mooie en soms heel nostalgisch klinkende plaat van de indie folkrocker.

Openingstrack “Someone New” is een countryrocksong die meteen voor schuifelende voetjes zal gaan zorgen bij de luisteraar. Daarna is er meer blues te horen in het nummer “Penitentiary” en duikt er punkerige garagerock op in de track “High Heels”. Op de hieraan toegevoegde video laten we u even meegenieten van de als eerste single uitgebrachte song “Slick Willie (The Ballad Of Willie Sutton)”.

Een eenvoudige maar zeer leuke song op deze plaat is het meezingbare “Modern Man” en ook het geluid van een blatend schaap bij de akoestische folkballad “High Desert” is een grappige vondst. Verder zijn “Dust Devils” en het door viool begeleide “Good Time Gal” eveneens nog twee zeer genietbare nummers op “Primitive Songs For Modern Times” van Charlie Sutton.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: CHARLIE SUTTON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Junkerdash Records

video