SERIOUS CHILD – TIME IN THE TREES

Of hij het ook in het echte leven is weten we niet maar we zouden toch wel eens willen achterhalen waarom singer-songwriter Alan Young voor de artiestennaam ‘Serious Child’ heeft gekozen om met zijn muzikale creaties naar buiten te treden. Het splinternieuwe album “Time In The Trees” is zijn tweede officiële plaat en volgt op het in 2018 uitgebrachte debuutalbum “Empty Nest”.

Net als bij die eersteling werkte Alan Young voor deze plaat samen met de meespelende multi-instrumentalisten Boo Hewerdine (producer) en Chris Pepper (opnameleider en mixer). Voor de opname werden er ook nog enkele andere instrumentalisten in de studio gehaald zoals Steve Welch en John Parker op bas en contrabas, Tanya Brittain op accordeon, Gustaf Ljunggren op o.a. lap steel en orgel en de strijkers Bethany Porter op cello en John McCusker op viool en whistle.

Ondanks de aanwezigheid van al deze instrumenten werden de songs toch eerder in een sobere sound op plaat gezet en blijft de warme zangstem van ‘Serious Child’ al die tijd de hoofdrol opeisen, knap bijgestaan door de vrouwelijke backing vocaliste Carla March.

De stevig grijsbebaarde Alan Young schreef de tien songs op “Time In The Trees” tijdens een verblijf van een jaartje in de bossen van het Britse graafschap Sussex waar hij in het amper 3000 inwoners tellende plaatsje Petworth woont. Voor de eerste single “Brambles” (zie 1e video) werd het stokoude folkinstrument ‘harmonium’ bovengehaald. Het op de tweede video te beluisteren nummer “The Oak” klinkt dan weer als een eeuwenoude Ierse of Schotse folktraditional.

Bij de songs “Falling”, “A Little Space” en “Off The Grid” vallen ons de gelijkenissen op tussen het werk van ‘Serious Child’ en folklegendes Richard Thompson en Chris Difford, de songschrijver en mede-oprichter van de Britse rockgroep ‘Squeeze’. We voelen ons rechtstreeks aangesproken door het verrassend mooie doch zeer overtuigende “I Grow Old” en we genieten met volle teugen van het door het harmoniumklanken ingeleide nummer “Long Slow Distance” dat prachtig wordt ingezongen door Alan Young oftewel ‘Serious Child’. Als u eens heel diep in gedachten zou willen wegzakken, dan kunnen we dit album “Time In The Trees’ daarbij warm aanbevelen als begeleidende soundtrack.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: SERIOUS CHILD
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Four Left Feet Records

video