DWANE DIXON – BETTING ON A GAMBLING MAN

 

De uit de Canadese metropool Montreal afkomstige Dwane Dixon vliegt er meteen stevig in bij het eerste nummer op zijn kersverse album “Betting On A Gambling Man”. Een collega-recensent noemde hem eerder al een kruising van Jeff Healey met Billy Gibbons van ‘ZZ Top’ en de betreurde Texaanse blueslegende Stevie Ray Vaughan. We kunnen dit enkel maar beamen na het beluisteren van de negen frisse bluestracks op deze plaat.

Van straffe bluesgitaarklanken in songs als “A World Of Hurt”, “Ain’t No Big Thing”, “Small Town Talking Blues” en “The Awakening” naar stevig swingende bluesrocksongs zoals de op de twee video’s te beluisteren nummers “Swallow That Pill” en albumtiteltrack “Betting On A Gambling Man” is voor deze Dwane Dixon dagelijkse kost. Ook de naar rockabilly neigende tracks “Wanna Be Your Man” en “Whiskey You Don’t Lie” zullen de liefhebbers ongetwijfeld op de dansvloer weten te houden. Naast zijn dynamische gitaarspel zijn ook de zangkwaliteiten van Dwane Dixon zeer de moeite waard. Dat bewijst hij eens te meer in de als countryrocker gebrachte song “I Buried Your Bones”.

“Betting On A Gambling Man” is het derde album van Dwane Dixon en volgt op zijn debuutplaat “Black Satin Blues” uit 2013 en “Working Man’s Blues” uit 2016. Opvallend aan deze plaat is ook dat hijzelf alle instrumenten bij deze stuk voor stuk zelfgeschreven nummers heeft ingespeeld. Gitaren, bas, drums, keyboards en mondharmonica hebben voor hem blijkbaar geen geheimen en de belangrijke rol van albumproducer nam hij er eveneens zomaar gratuit bij. Dit is een zeer leuk schijfje dat zeker ook niet in uw platencollectie zou misstaan.

(valsam)

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: DWANE DIXON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Dwane Dixon Productions

video