CRAIG GERDES – TOUGH AS NAILS

Twee jaar geleden maakten we kennis met een splinternieuwe naam aan het firmament van de countrymuziek. De Amerikaanse muzikant Craig Gerdes bracht toen zijn eerste album “Smokin’ Drinkin’ & Gamblin’” op de markt en wist er meteen de aandacht van het countryminnende publiek te trekken. Heel lang hebben we dan ook niet moeten wachten op een opvolger voor dat album want we kregen deze week een nieuwe plaat van Craig Gerdes toegestuurd.

“Tough As Nails” is de titel van het werkstuk dat in de ‘Native Sound Studio’ in St. Louis, Missouri werd opgenomen met David Beeman als producer. Tien songs werden er gebundeld voor deze cd met allemaal nummers die door Craig Gerdes zelf werden geschreven met uitzondering van één nummer dat een honky-tonk coverversie is van de song “If Guitars Were Guns” van de Amerikaanse singer-songwriter Roger Alan Wade uit Chattanooga, Tennessee, een track uit diens album “Southbound Train” van 2012.

Met duidelijke invloeden van de countryrockmuziek uit de jaren ’60 en ’70 brengt Craig Gerdes zijn af en toe heel stevig rockende nummers, al spelend op zijn akoestische of elektrische gitaar en bijgestaan voor de opname in de studio door gitarist Jakob Baxter, bassist Britton Wood, drummer Randy Noy en Robby Turner op pedal steelgitaar. Naast die swingende songs gaat hij echter ook af en toe over tot tragere ballads, zelfs tearjerkers zoals in de nummers “Pennies, Feathers And Dimes”, “The Hard Way”, “That Little Girl” en “Only The Road Knows”.

Dat er onvermijdelijke gelijkenissen zullen worden gemaakt met het werk van collega-countrysterren als Billy Ray Cyrus, Tyler Childers of Sturgill Simpson staat buiten kijf. Toch is Craig Gerdes vooral zichzelf als ‘outlaw country’-zanger op het album “Tough As Nails” en dat blijkt nog sterker uit de twee als bonustracks toegevoegde versies van de eerder al gebrachte songs “Tough As Nails” en “If Guitars Were Guns”. Als luisteraar krijgen we bij dit album continu de indruk dat we van een live-optreden aan het genieten zijn, een dynamische show van Craig Gerdes en zijn band waarbij we bij alle muzikanten het genot en het plezier van het spelen van elke song kunnen afleiden.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: CRAIG GERDES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

video