JOHN LEWIS & HIS ROCK’N’ROLL TRIO – WHERE WOULD ROCK’N’ROLL BE?

 

Gejodel, rootsy rockabilly en aan Johnny Cash schatplichtige Americana- en rock’n’roll-deuntjes, dat is wat u allemaal mag verwachten van de dertien liedjes die ‘John Lewis & His Rock’n’Roll Trio’ hebben opgenomen voor hun nieuwe plaat “Where Would Rock’n’Roll Be?” die dezer dagen internationaal zal worden gereleased.

John Lewis speelde eerder de rol van frontman bij ‘The Rimshots’ en ‘Johnny Bach’. Hij is afkomstig uit Penarth, een 22.000 inwoners tellende stadje uit het graafschap Vale Of Glamorgan in Wales. Hoe de rockabilly-sound van mensen als Carl Perkins, Merle Travis, Wanda Jackson en Johnny Cash er in geslaagd is om deze man in Wales te infecteren kunnen we u niet vertellen, maar dat die microbe heel diep zit bij deze zanger-gitarist-organist staat buiten kijf.

Met een onuitputtelijke energie en overgave brengt John Lewis zijn liedjes op dit continu swingende album. Elf van de dertien tracks zijn bovendien eigen composities en als coversongs opteerde hij voor het geweldige “You Win Again” uit 1952 van Hank Williams en het al even oude en fantastische “Song Of The Early Settlers” dat voor het eerst werd gezongen door Pee Wee King.

We durven te veronderstellen dat het bijwonen van een optreden van ‘John Lewis & His Rock’n’Roll Trio’ een onvergetelijke belevenis is waarbij het zweet bij het hossen en dansen permanent van uw lijf zal afvloeien. Het ‘Rock’n’Roll Trio’ dat John Lewis daarbij begeleidt bestaat trouwens uit Nick Whitfield op contrabas, Stuart McIlroy op piano en Billy Duval Roberts op drums. Er is op deze plaat bovendien extra vocale bijstand van Miss Mary Ann bij de song “Nails In My Head” en van Rebecca Willson en Willy Briggs in de albumafsluiter “Song Of The Early Settlers”.

Als we tot slot nog even onze favoriete tracks uit dit vrolijk klinkende album mogen opsommen, dan vermelden we daarbij graag honky-tonk-swinger “Don’t Take Your Past Out On Me”, het sterk op werk van Johnny Cash lijkende “Ain’t No Way To Hide Your Feelings Now”, de liefdesverklaring in “I Love You”, murder ballad “Siege Of Tennyson” en het walsende “Nails In My Head”. Het hele album duurt nauwelijks 39 minuten voor dertien schitterende liedjes, maar wij hebben er alleszins met volle teugen van genoten van minuut één tot minuut negenendertig. “Where Would Rock’n’Roll Be?” zonder ‘John Lewis & His Rock’n’Roll Trio’ is daarom dan ook een heel terechte vraag. Het antwoord daarop kan u op deze heerlijk ouderwetse plaat vinden.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JOHN LEWIS & HIS ROCK’N’ROLL TRIO
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Atomic Cowboy Records

video