AFTON WOLFE – PETRONIUS’ LAST MEAL (EP)

 

Afton Wolfe is een singer-songwriter die opgroeide in de Amerikaanse staat Mississippi maar naar Nashville, Tennessee verhuisde om er aan zijn muzikale loopbaan te gaan werken. Hij was eerst een tijdje de frontman van de groepen ‘Red Velvet Couch’, ‘Dollar Book Floyd’ en powerrocktrio ‘The Relief Effort’ uit Nashville waar hij twee albums mee opnam: “Don’t Panic” uit 2004 en “At Your Mercy” uit 2005.

Maar nu vond deze in het dagelijkse leven als advocaat werkzame muzikant dat de tijd rijp was om het eens als soloartiest te gaan proberen. Daartoe heeft hij nu een eerste plaat uitgebracht met de vijf songs tellende EP “Petronius’ Last Meal” die als cd en als rode vinylplaat op de markt zal worden gebracht. Van deze laatste uitvoering hebben we trouwens enkele te winnen exemplaren ter beschikking gesteld gekregen door Afton Wolfe.

Er werden ook al twee singles uit deze tracklijst van vijf nummers geselecteerd met de songs “Interrogations” en “Slingshots” die u beiden op de bijgaande video’s kunt beluisteren. Naast Afton Wolfe voor zang en akoestische gitaar speelden er nog enkele andere instrumentalisten mee bij de opname van dit album: basgitarist Daniel Seymour, elektrisch gitarist Charlie Rauh, blazers Craig Schenker op saxofoon en fluit en Brian Lucas op trompet, drummer en percussionist Berry Ladd en harmony vocaliste Helen Caddes.

Naast de twee reeds vermelde songs kunnen we hier ook meegeven dat er nog meer moois te horen is op “Petronius’ Last Meal”. In de openingsballad “Notes Written On Basil” zit een fijne sample verweven van het nummer “You Send Me” van Sam Cooke. Zo is er ook de emotionele akoestische ballad “Wait On Me” waarin de in Tom Waits-stijl rauw schurende stem van Afton Wolfe indruk weet te maken. Ook de bluesy afsluiter “So Long Sweet Lime” klinkt best leuk en drijft kabbelend voort op een catchy melodie.

Via het wereldwijde net vernamen we dat deze plaat reeds een eerste keer werd opgenomen in 2008 maar nu opnieuw met een betere mix en een naar perfectie strevende productie werd ingeblikt. Als afsluiter geven we ook nog graag een educatief ‘wist-je-datje’ mee: De ‘Petronius’ uit de albumtitel refereert naar Gaius Petronius Arbiter, een Romeinse schrijver en politicus uit de eerste eeuw na Christus die in het jaar 66 de eer aan zichzelf hield en zelfmoord pleegde nadat keizer Nero hem wegens verraad ter dood had veroordeeld.

(valsam)

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: AFTON WOLFE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Grandiflora Records

video