SAINTS ELEVEN – THIS TOWN (EP)

‘Saints Eleven’ is een Amerikaanse countryrockgroep uit Dallas Forth Worth, Texas die gevormd werd rond zanger-gitarist en songschrijver Jeff Grossman. De andere permanente bandleden zijn bassist Travis Udall en drummer Alex Shepherd, maar voor het opnemen van de zes nummers voor de net verschenen EP “This Town” werd er ook extra instrumentale hulp ingeroepen van Drew Harakal op piano en keyboards en Ace Crayton voor backing vocals.

De eerste single die uit dit minialbum werd getrokken is het op de video te beluisteren nummer “Love Is Hell”, een typische countrytearjerker. De tweede video is een audio-opname van de albumtiteltrack “This Town”. ’Saints Eleven’ heeft sinds hun ontstaan al vier full-cd’s uitgebracht met als laatste album het door countrylegende Walt Wilkins geproduceerde “Coming Back Around” uit 2017. Daarvoor waren er debuutplaat “I’ll Be Fine” uit 2013 en diens opvolger “I Told You” uit 2015.

Al die platen bracht de groep tot op heden met dertien nummers in de countryhitlijsten en leverde hen de titel van ‘countrygroep van het jaar 2019’ op, verleend door de ‘Texas Country Music Association’. Hun songs coveren meerdere muziekstijlen zoals country, Southern Rock, bluegrass en honky-tonk die allemaal gebundeld gemakshalve als ‘Americana’ worden gedefinieerd.

De openingstrack “My Home Is” is een typische countryrocksong, maar over de andere tracks op deze EP zijn we spijtig genoeg toch iets minder enthousiast. Hoewel ze stuk voor stuk beluisterenswaardig zijn is er geen song bij die na die beluistering in het geheugen blijft hangen. Dat geldt dus ook voor de nummers “The Crown” en “Let Us Be”, hoewel single “Love Is Hell” en de akoestische slotsong en ballad “A Song For Smiley” wel vatbaar zullen zijn voor een replay ten huize

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: SAINTS ELEVEN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

video