GENNA & JESSE – SAY OK

‘Genna & Jesse’ is een folk- en soulsongs brengend echtpaar-duo uit Whitehall in de Amerikaanse staat Michigan. Hun officiële paspoortnamen zijn Genna Giacobassi en Jesse Dyen. Ze componeren hun eigen nummers die ze opnemen op hun platen die tot op heden altijd in eigen beheer worden uitgebracht. Ze begonnen samen op te treden in 2009 en brachten sindsdien de platen “Give & Take” (2012), het live-album “Wild Enough To Try” (2014) en “Asphalt Rhapsody” (2016) uit.

Hun meest recente realisatie is het dertien tracks tellende schijfje “Say OK” dat als vierde officiële plaat van het duo de wereld wordt ingestuurd. In de muzikale begeleiding spelen gitaren en piano een belangrijke rol bij het brengen van hun vaak harmonieus samen gezongen liedjes. Bij hun veelal in de Verenigde Staten plaatsvindende live-optredens spelen ze regelmatig coverversies van minder gekende liedjes van andere artiesten, maar voor “Say OK” werden enkel nummers weerhouden die Genna en/of Jesse zelf hebben geschreven.

Hun vaste begeleiders in de opnamestudio in Nashville, Tennessee waren bassist Steve Mackey en drummer Lindsay Jamieson, terwijl er voor één of meerdere songs enkele gastmuzikanten werden uitgenodigd zoals een blazerssectie (Daniel Giacobassi op saxofoon, Steve Patrick op trompet en Barry Green op trombone), violist en albumproducer Jacob Lawson of gitarist en pedal steelspeler Tom Hampton. Jesse Dyen speelt zelf ook op gitaar, piano en orgel, terwijl Genna Giacobassi haar bijdrage heeft beperkt tot het vocale werk als leadzangeres of backing vocaliste.

Het album “Say OK” begint met het nummer “Happy Song” (zie live-vertolking op de video), kwestie van de doelstellingen van ‘Genna & Jesse’ met deze plaat meteen duidelijk te maken aan de luisteraars. Daarna volgt het op een jazzy melodie gebrachte “Weatherman” en het door soulvolle blazers opgevrolijkte “Two Dimes”. De leadzang nemen Genna en Jesse om beurten voor hun rekening.

Jesse doet dat erg knap bij de ballads “I Don’t Feel Like Myself Tonight” en “Annabel Lee”, terwijl Genna vocaal excelleert bij de songs “Don’t Be Surprised” en ”My Front Door”. Voor de mooi in duet gebrachte albumtiteltrack “Say OK” hebben ze hun zangtalent gebundeld en naar het einde van deze plaat toe komen ze allebei nog eens solo aan de beurt met Jesse in het nummer “At Ease” en Genna in de emo-ballad “Rinse Repeat”.

(valsam)
“Genna Giacobassi and Jesse Dyen are married in life and also united in music. This American couple has just released their fourth album ‘Say OK’ which contains 13 self-penned songs in folk and soul style. They deliver magnificent lead vocals in turn which enriches this record and makes it easy accessible for every true fan of ‘feel good’-music.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: GENNA & JESSE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video