GERAINT WATKINS – RUSH OF BLOOD

Het bloed stroomt nog steeds vlotjes door de aderen van de intussen 68-jarige Britse muzikant, toetsenist en songschrijver Geraint Watkins, een man die zijn sterren verdiende als instrumentalist bij o.a. Nick Lowe, Dave Edmunds en Van Morrison. Al vanaf 1970 gaf hij het beste van zichzelf voor deze Britse pop- en rocksterren, maar sinds 1997 ging hij ook soloalbums uitbrengen met “Watkins – Bold As Love” in 1997, “Dial ‘W’ For Watkins” uit 2004, “In A Bad Mood” uit 2008 en “Moustique” uit 2014.

De uit Wales afkomstige pianist, organist en accordeonist deelde het podium met grote artiesten zoals de drie hierboven vernoemde, maar hij behoorde eveneens tot de begeleidingsgroep van Mark Knopfler, Paul McCartney, Eric Clapton, Rory Gallagher, ‘Bill Wyman’s Rhythm Kings’, Shakin’ Stevens en ‘Status Quo’.

Deze maand verscheen de vijfde soloplaat uit zijn indrukwekkende carrière onder de titel ‘Rush Of Blood” met daarop tien door Geraint Watkins alleen of in samenwerking met gitarist en albumproducer Simon Ratcliffe gecomponeerde liedjes. Ratcliffe is de helft van het bekende Britse DJ-duo ‘Basement Jaxx’ waarmee hij naast Felix Buxton sinds 1994 internationale furore wist te maken.

Dat het talent van Geraint Watkins als songschrijver ook groot blijkt te zijn kunnen we afleiden uit de vele coverversies die in het verleden van zijn songs door andere artiesten werden gemaakt. Maar ook de songs op deze nieuwe zeer gevarieerde plaat getuigen weer van schitterend componeerwerk. De beste voorbeelden hiervan zijn de op de video’s te bewonderen songs “Heaven Only Knows” en albumtiteltrack “Rush Of Blood”, maar we kunnen evenzo genieten van het lekker rockende “Hold Back”, van de countryrockers “Heart Of Stone” en “Middle Of The Night” en van de naar Nick Lowe’s betere werk lonkende ballads “On The Nside” en “I Got The Blues”.

Erg mooi is ook de aan New Orleans-bluesrock herinnerende song “Reason To Live” waarop Geraint Watkins op schitterende wijze het knoppenaccordeon bedient, naast alle andere instrumenten die op het nummer te horen zijn. In onze recensie van zijn vorige plaat uit 2014 noteerden we: ‘Vakmanschap is meesterschap’ is een gezegde dat zeker van toepassing is op het werk van deze haast legendarische Britse pianist, wiens vierde plaat “Moustique” we dan ook met heel veel plezier een plaatsje in onze platenverzameling zullen geven.’ Die lovende conclusie kunnen we zondermeer met veel genoegen herhalen als ook geldend voor zijn vijfde uiterst genietbaar album “Rush Of Blood”.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: GERAINT WATKINS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: The Last Music Company
Info : Hans Broere Promotion

video