ANJA GRAEFE – A THOUSAND THINGS AND MORE

Wat krijg je als je een vleugje blues vermengt met een portie jazz en daar wat kruiden uit de folkmuziek aan toevoegt? Het zou de muziek van de Duitse zangeres en songschrijfster Anja Graefe kunnen zijn. Dat is alvast onze persoonlijke conclusie na het beluisteren van de vijftien tracks op haar recente plaat “A Thousand Things And More”.

Haar diepe, sfeervolle en af en toe wat dromerige stem begeleidt ons doorheen songs als “Shame Of No Name” (zie live vertolking op de video), het door pianoklanken begeleide “Portesham” dat aan Marlene Dietrich herinnert of de in Norah Jones-stijl gebracht songs “Funny Little Places” en albumtiteltrack “A Thousand Things And More”. De songs “Fear”, “I Need” en het fragiele jazznummer “Tenderly” horen volgens ons eveneens tot het betere werk op dit album.

Anja Graefe begeeft zich ook probleemloos aan het zingen in andere talen zoals in het Italiaanse “O’ Rest E’ Niente” en “Blu”, het Spaanstalige “Nascita – Camminando” of het in haar moedertaal Duits gezongen cabaretnummer “Hast Du Mich Mal Gefragt”. Daarnaast krijgen we ook nog een heel kort instrumentaal intermezzo met het nummer “Melancolia”.

Anja werd geboren in het voormalige Oost-Duitsland tot haar ouders in 1989 besloten om in Beieren te gaan wonen. Daarna verbleef ze 11 jaar in de Italiaanse stad Firenze waar ze haar interesse voor het maken van eigen muziek leerde ontdekken en haar zang perfectioneerde met de hulp van de Toscaanse jazzartiest Titta Nesti. Ze trok in 2015 in haar eentje naar Engeland om er met volle overgave aan haar muziekcarrière te gaan werken.

“A Thousand Things And More” is haar tweede soloalbum dat in de beroemde ‘Orchard Studios’ in het Engelse Somerset werd opgenomen. Het is de sfeervolle opvolger van debuutplaat “Just Get Lost” die nog in Cascina, Italië werd opgenomen. De brede variatie aan genres die ze op haar nieuwe album frequenteert maakt het een beetje moeilijk om haar specifieke sound ergens te catalogeren. Dat hoeft dan ook helemaal niet, want op deze manier is er wel voor elk wat wils te horen op deze fijne plaat.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: ANJA GRAEFE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video