DOUG HENTHORN – THE LLC

Gedurende bijna 15 jaar was Doug Henthorn actief als frontman van de bluesrockformatie ‘Healing Sixes’. Pas begin 2016 besloot hij om zijn succes te gaan wagen als soloartiest via de release van een eerste soloalbum “Cold Medicine” waarop hij eigen composities ten gehore speelde. Naast een goede blues- en rockzanger en songschrijver is Doug ook actief als gitarist en producer. Hij speelde in de voorbije jaren ook al op gitaar mee in de bands van o.a. Joe Bonamassa, John Hiatt en Beth Hart.

Nu was de tijd rijp om een nieuwe soloplaat op te nemen die onder de titel “The LLC” op de markt is verschenen. Daarop brengt hij samen met gitarist Travis Feaster, bassist Tim Fuller en drummer Wade Parish twaalf nummers waarvan Doug Henthorn er zelf elf heeft gecomponeerd. De enige coversong op dit nieuwe album is het nummer “Hellhound On My Trail”, een bluestraditional van ‘Mississippi Deltablues’-legende Robert Johnson uit 1937.

Zelf waagt hij zich trouwens ook enkele keren aan het betere blueswerk zoals in de songs “Mustang” (zie live uitvoering in de 2e video), “Sunday Cookout” en “Been Here Before”. Maar het zijn toch vooral de klassieke gitaarrockers zoals openingstrack “Walk”, “Synesthesia”, “Settle It Up”, ”Panhandler”, “Medicine Man” en “Last Time” die fijne herinneringen zullen oproepen aan het werk van seventies-rockbands als ‘Bad Company’ en ‘Led Zeppelin’. De altijd leuke uitzondering op de regel is echter de soulvol gebrachte rockballad “Damn Nearly Nothing” waarvan u op de eerste video kan genieten.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: DOUG HENTHORN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video