THE MALLETT BROTHERS BAND – LIVE IN PORTLAND MAINE

‘The Mallett Brothers Band’ werd in 2009 opgericht in Portland, Maine door de broers Luke en Will Mallett die beiden zingen en op de gitaren spelen. De zeskoppige Amerikaanse country- en rock’n’rollformatie werd nadien aangevuld met Nick Leen op basgitaar, Wally op dobro en gitaar, Andrew Martelle op fiddle en mandoline en Chuck Gagne op drums.

Deze groep heeft al zes studioalbums op hun palmares staan met “The Falling Of The Pine” uit 2017 en “Vive L’Acadie!” uit 2018 als meest recente verwezenlijkingen. Voor dit jaar opteerde ‘The Mallett Brothers Band” voor de release van een livealbum met de registratie van een optreden in de ‘Port City Music Hall’ in hun thuisbasis Portland, Maine waarbij ze een selectie van hun beste songs uit de gehele muzikale carrière voor een enthousiast lokaal publiek hebben gespeeld.

De opname dateert al van 29 december 2017 en het album bevat elf nummers van de groep zelf, aangevuld met een zeer knappe coverversie van rockklassieker ‘Fortunate Son” van John Fogerty’s legendarische formatie ‘Creedence Clearwater Revival’. Fans van bands als ‘Okkervil River’, ‘The Avett Brothers’, ‘Drive-By Truckers’ of zelfs Bruce Springsteen en Ryan Adams zullen ongetwijfeld hun gading kunnen vinden in wat er te horen valt in de tracks op deze knappe liveplaat van ‘The Mallett Brothers Band’.

Luke Mallett neemt de leadzang voor zijn rekening tijdens dit optreden dat begint met de folkballad “Too Much Trouble” uit hun recentste album “Vive L’Acadie!”. Andere tracks uit datzelfde album zijn het dynamisch rockende “Long Black Braid” en “Onawa”. Het op de video te beluisteren “The Falling Of The Pine” is de enige song uit het gelijknamige album van twee jaar geleden. “Walk Down The River” en “Headed Home” waarmee het officiële gedeelte van het concert wordt afgesloten zijn twee liedjes die indertijd op hun debuutplaat uit 2010 stonden.

Voor wie nog nooit van ‘The Mallett Brothers Band’ heeft gehoord zal dit livealbum wellicht een openbaring zijn. De stevige rockmuziek van deze groep zal ongetwijfeld in de smaak vallen van liefhebbers van de sound die typische Americana- en alt.countryrockgroepen op het podium brengen. Meedingen naar een gewonnen exemplaar van deze cd in de hieronder vermelde wedstrijd is dan ook als een absolute aanrader te beschouwen.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: THE MALLETT BROTHERS BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video