JOOST DE LANGE BAND -  LONESOME WOLF

 

“ Het krachtig huilen van de eenzame wolven… “

In Vlaanderen eten de wolven Naya en/of August soms onze schapen en in Antwerpen, huilen vaker de wolven. De zanger/gitarist Joost de Lange (ex-Yes You Did) is al enkele jaren de frontman van het power trio, de Joost de Lange Band, in 2011 de opvolger van de Joost de Lange Rock / Blues Experience. Na enkele wijzigingen in de line-up is in 2014 drummer Ramses Donvil, die Joost kende via de Jazz Studio in A’pen, hem en de bassist Mitchell Goor (die al vanaf 2015 deel uit maakt van het trio) hen komen vervoegen. Dat we deze Nederlandse/Belgische band al langer kennen, bewezen we al met onze eerdere recensies. 

De Joost de Lange Band debuteerde in 2010 met ‘Outlaw’, een instrumentaal album, het eindwerk van Joost aan de Jazz Studio en namen in 2017 in thuisstad Antwerpen een live album (‘Live in Antwerp’) op. Als opvolger van ‘Magic Crow’ komt er deze maand hun vijfde studio album ‘Lonesome Wolf’ uit. Eind 2018 trok het trio met elf eigen nummers naar de Giesound Studio van co-producer Guido Aalbers in Zwolle, waar de muzikale Joost’s roots liggen. De mastering werd gedaan door Andy Vandette van Evolve Mastering LLC in NY.

Kenmerkend voor het nieuwe album is naast de energieke sound (met de nodige invloeden van blues, rock, grunge, pop en funk) en het betere gitaarwerk, ook het hoesontwerp (van Peter Kortleve van Shortlife Graphic Design), want ere aan wie ere toekomt.

Met ”Drifting Away” gooit, na een korte instrumentale intro, een zelfzekere Joost de trossen los. Zijn zang past uitstekend bij dit soort muziek en, als na het bluesy wat rustiger middenstuk, Joost’s solo en de effecten van de gitaar vervagen, neemt zijn riff het opnieuw over. Ook in ”Best Shot” trekt hij met een aanstekelig riff de lijn nog wat verder door. Met ”Fly On” wordt het daarna wat rustiger. Het instrumentale gedeelte in het middenstuk is ook nu weer erg belangrijk. ”Wandering” is een nummer uit hun live album. Het stevig rockende nummer met meerdere snijdende solo’s, kent verschillende sfeer wisselingen en klinkt door het refrein erg goed in het oren. ”The River”, een bijna zeven minuten durende ballade en ”Dreams” zorgen voor de rust op dit door de gitaar geregeerde, energieke album. De sluizen gaan Terug open voor de rocker ”Soul On Fire”, waarin Goor en Donvil opnieuw voluit mogen gaan. De titeltrack is een stomende Texas blues rocker en ”I’ll Be Waiting” een melodieus funky blues nummer, dat eindigt met een knappe gitaar solo. ”Rock & Roll Radio” is een rocker die, door het meezinggehalte, zeker radiozendtijd zal halen. ”The Rambler”, de afsluiter, is een lange rocker met een Sting-achtig intro, waarin bassist en drummer er opnieuw in slagen om de juiste rock groove te creëren, waarop de frontman zijn zware gitaar riffs kan droppen.

Met ‘Lonesome Wolf’ zal de Joost de Lange Band heel wat liefhebbers van rock/blues, clasic rock muziek en gitaarliefhebbers weten te imponeren. Zoals ze live klinken, klinkt ook de Eenzame Wolf. 

Eric Schuurmans

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JOOST DE LANGE BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album track list:

01.”Drifting Away” - 02.”Best Shot” - 03.”Fly On” - 04.”Wandering” - 05.”The River” - 06.”Dreams” - 07.”Soul On Fire” - 08.”Lonesome Wolf” - 09.”I’ll Be Waiting” - 10.”Rock & Roll Radio” - 11.”The Rambler” – Written by Joost de Lange © 2018 – Produced by: Guido Aalbers, Ramses Donvil, Mitchell Goor & Joost de Lange

Album line-up:
Joost de Lange: guitar & vocs / Mitchell Goor: bass / Ramses Donvil: drums

Discography JOOST DE LANGE (ROCK/BLUES EXPERIENCE*):
Lonesome Wolf, Joost de Lange Band [2019] | Live in Antwerp* [2017] | Magic Crow*  [2014] | Crazy Times [2013] | Change It [2011] | Outlaw [2010] |

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Joost de Lange / Sena Performers

video