KING OF FOXES – SALT & HONEY

‘King Of Foxes’ is een Canadese indierockformatie uit Edmonton, de hoofdstad van de provincie Alberta en de vijfde grootste stad in Canada. Het is de thuishaven van de vijf leden van deze groep rond zangeres, gitariste en songschrijfster Olivia Street. Samen met gitarist Brandon Baker, bassist Reid Thiel, keyboardsspeler Brennan Cameron en drummer Stew Kirkwood werd er in 2016 een debuutplaat gelanceerd onder de titel “Golden Armour”.

Daarvoor werd er nu een opvolger uitgebracht in de vorm van een ep-tje dat “Salt & Honey” heet. Olivia Street heeft alle zeven tracks op deze plaat gecomponeerd en ‘King Of Foxes’ gaat hier vlekkeloos verder op de gesmaakte wijze van hun eerste album. We horen stuk voor stuk vlot in het gehoor liggende melodietjes met poëtische songteksten, knappe orkestraties en mooi gezongen liedjes.

Geopend wordt er met het op de video te beluisteren nummer “Backsliders”, gevolgd door het swingende “All I Need”. Daarna gaat het tempo behoorlijk naar omlaag in de ballad “Laundry List” en in het korte instrumentale, sfeervolle intermezzo in de track “Late Horizon”. “Cartagena” is opnieuw een moderne en energieke popsong en het met stevige drumbeats openende “Open Book” mikt ook al op de hitlijsten.

Zoals het met een ep-tje altijd het geval is komt het einde van de plaat er ook hier wat te vroeg aan, maar als dat gebeurt met een mooie song als “Room With A View”, dan valt dat allemaal toch wat gemakkelijker te verteren. Met zeven nummers die samen amper 23 minuten duren is “Salt & Honey” van ‘King Of Foxes’ toch een aangename voortzetting van het werk van deze Canadese formatie geworden. We kunnen dan ook met belangstelling uitkijken naar het in de toekomst nog volgende werk van Olivia Street en haar vrienden.

(valsam)
“Three years ago, we learned to know the Canadian band ‘King Of Foxes’ through their debut album ‘Golden Armour’. Now that success record is followed by an ep ‘Salt & Honey’, containing seven songs composed by lead singer Olivia Street. They are offer poetic lyrics in melodic indie rock and pop songs that would really fit nicely as hits in todays’ charts.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:KING OF FOXES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video