MRS. HENRY – THE LAST WALTZ

 

‘Mrs. Henry’ is de groepsnaam van een kwartet muzikanten uit San Diego, Californië bestaande uit zanger en keyboardsspeler Jody Bagley, zanger-gitarist Daniel Cervantes, bassist Blake Dean en drummer Chad Lee. Ze debuteerden op plaat in 2015 met het album “Otay” dat een jaartje later een vervolg kreeg met de twee albums “Vol.I” en “Vol. II”, telkens met zes nummers waaronder één coverversie van een Bob Dylan-nummer op elke plaat.

‘Mrs. Henry’ komt midden juli op de proppen met een wel heel speciaal album waarin ze een revival bezorgen aan de songs die bijna 43 jaar geleden door de legendarische formatie ‘The Band’ werden gespeeld bij hun memorabele afscheidsconcert “The Last Waltz” op 25 november 1976 in de ‘Winterland Ballroom’ in San Francisco. Vele muziekliefhebbers zullen als eerste reactie hierop wellicht iets hebben van ‘afblijven van dergelijke monumenten’, maar anderzijds staat er zeker ook een jongere generatie klaar die nog nooit van “The Last Waltz” en ‘The Band’ gehoord hebben.

Dus van ons krijgt ‘Mrs. Henry’ het voordeel van de twijfel met dit dubbele live-album waarop ze dertig nummers die op die historische avond werden gespeeld in bijna identiek dezelfde volgorde in hun versie brengen tijdens een live opgenomen concertavond van de groep in ‘The Belly Up Tavern’ in San Diego.

Bij het originele concert ‘The Last Waltz’ kwamen een aantal grote namen uit de muziekwereld van de jaren ’60 en ‘70 op het podium opduiken om één of andere song samen te spelen en te zingen met de Canadees-Amerikaanse formatie ‘The Band’ die toen vooral optrad als begeleidingsgroep van Bob Dylan. ‘The Band’ bestond toen uit bassist Rick Danko, drummer Levon Helm, Garth Hudson op keyboards en saxofoon, Richard Manuel op keyboards en percussie en leadzanger-gitarist Robbie Robertson.

De groepsleden namen om beurten de vocalen voor hun rekening, vaak met de hulp van een twaalftal gastvocalisten met o.a. Van Morrison, Eric Clapton, Bob Dylan, Neil Young, Joni Mitchell, Dr. John, Neil Diamond en Muddy Waters. Ook voor deze opname van het concert door ‘Mrs. Henry’ werd een hele reeks muzikanten opgetrommeld om instrumentale en vocale bijstand te verlenen, weliswaar geen echte grote namen uit de hedendaagse muziekwereld maar vooral veel vrienden uit Californië.

“The Last Waltz” van ‘Mrs. Henry’ wordt aangeboden in de vorm van drie vinylplaten of 2 cd’s en bevat dus ook al de overbekende liedjes die in 1976 bij het originele, door regisseur Martin Scorcese verfilmde concert werden gebracht.

U kent ongetwijfeld nog songs als “Such A Night” van Dr. John, “Helpless” van Neil Young, “Dry Your Eyes” van Neil Diamond, “Coyote” van Joni Mitchell, “Caravan” van Van Morrison, “Mannish Boy” van Muddy Waters en de door alle deelnemers samen gebrachte Bob Dylan-song “I Shall Be Released” die het legendarische concert destijds afsloot. Als u het concert van ‘The Band’ in 1976 eventjes kan vergeten, dan zult u zeker ook nu weer kunnen genieten van dit muzikale eerbetoon door ‘Mrs. Henry’ aan het historische optreden “The Last Waltz”.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:MRS. HENRY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Blind Owl Records

video