BOB SUMNER – SINGS WASTED LOVE SONGS

Negen country- en folkliedjes in een zacht ballads-kleedje en nauwelijks 36 minuten heeft de in de Canadese stad Vancouver wonende Bob Sumner nodig om ons te overtuigen dat hij een geweldige debuutplaat als soloartiest heeft gemaakt met het album “Bob Sumner Sings Wasted Love Songs”. Muziekliefhebbers zullen zeker wel weten dat Bob Sumner één van de twee ‘Sumner Brothers’ is, een fokrockduo dat hij met zijn broer Brian eind 2008 heeft gevormd.

De eerste single en ook de eerste track op dit album is het nummer “Riverbed” waar u via de bij deze recensie gevoegde video voor de volle 100% kunt genieten. Natuurlijk kwam dit solodebuut niet tot stand zonder de hulp van een aantal uitstekende instrumentalisten zoals broer Brian op elektrische gitaar, Matthew Kelly op pedal steel, orgel en piano, Paul Rigby op gitaren, Leon Power op drums en albumproducer Erik Nielsen op basgitaar en als backing vocalist.

Klassieke songthema’s als liefde, verlies, eenzaamheid en moedeloosheid door de wrede wereld rondom ons worden hier magistraal bezongen door een alles overpeinzende Bob Sumner. De beste liedjes waarin we deze verhalen allemaal te horen krijgen zijn het heerlijke “New York City”, één van de allermooiste liedjes ooit over ‘The Big Apple’, naast de bijna even knappe songs “Coming Around”, het wonderlijk georkestreerde “Worn Down Boy” en de akoestische afsluiter “Ticket To Ride”.

“All Your Dead Things” handelt over een zekere Rosalee en haar steeds weer hopeloos eindigende liefdesrelaties. Zij krijgt later op deze plaat nog een naar haar vernoemde song aangeboden waarin Bob Sumner zijn creatieve verbeelding tot volle uiting laat komen. Een ander muzikaal eerbetoon is er voor een langjarige vriend in de beklijvende song “My Old Friend” waarin we naar het einde toe de luidst gespeelde gitaarklanken te horen krijgen.

Het album “Wasted Love Songs” levert een heel ander soort werk op dan de folkrocksongs van ‘The Sumner Brothers’. De loepzuivere zang van Bob Sumner en zijn poëtische songteksten zorgen hier voor een schitterende plaat waar iedere muziekliefhebber van de eerste tot de laatste noot met volle teugen kan van blijven genieten.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:BOB SUMNER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

video