KALYN FAY – GOOD COMPANY

In 2016 maakten we voor het eerst kennis met folkzangeres en songschrijfster Kalyn Fay toen haar debuutplaat “Bible Belt” op de markt verscheen. Deze Amerikaanse muzikante uit Tulsa, Oklahoma is een verhalenvertelster ‘pur sang’, iets wat ze nu weer bewijst in de elf liedjes die ze zingt op haar tweede album “Good Company”.

Dat deze plaat tot stand is gekomen in heel goed gezelschap kunnen we opmaken uit de namen van de instrumentalisten die aan de opname hebben meegewerkt. Zo speelt o.a. albumproducer Jesse Aycock op gitaren, pedal steel, lap steel en dobro en zit John Fullbright achter de piano en het accordeon. De harmony vocals worden verzorgd door Carter Sampson aka ‘The Queen Of Oklahoma’ die ons vorig jaar nog wist te verbazen met haar uitstekende album “Lucky”.

Kalyn Fay is een Cherokee-Indiaanse jongedame die over een vrij uniek stemgeluid beschikt en dat laat horen in de liedjes op haar nieuwe album “Good Company”, o.a. in de titeltrack, maar ook in de mooie ballad “Wait For Me” of in het op een knappe beat drijvende “Highway Driving”. Haar talent als songschrijfster komt tot volle uiting in het door subtiele accordeonklanken ondersteunde “Baby, Don’t You Worry”, in het op de video in een live gebrachte uitvoering te beluisteren “Come Around” of in de treurnis uitstralende liefdesliedjes “Alright In The End”, “Faint Memory” en “Fool’s Heartbreak”.

Dat Kalyn Fay haar muzikale voorbeelden zeer goed kent en eert bewijst ze door de weloverwogen keuze van de enige gecoverde song waarmee ze dit prachtige album afsluit. Haar versie van Malcolm Holcombe’s liedje “Dressed In White” uit diens album “A Hundred Lies” uit 1999 is ronduit schitterend en helemaal naar haar eigen stijl omgebouwd. Wat is dit een groots talent en muzikale belofte voor de volgende decennia, ‘a true good company’ voor iedereen die van klassevolle en pure muziek houdt.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: KALYN FAY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Horton Records

video