KIRRI’S TRAVELIN’ KITCHEN JAM – LITTLE SOMETHINGS

 

Als een singer-songwriter zijn nieuwe plaat “Little Somethings” noemt, dan lijkt het alsof hij daarmee wil aangeven dat het maar om niemendalletjes en tussendoortjes gaat. Maar we vermoeden dat dit toch niet de bedoeling is geweest van Kris ‘Kirri’ Valvekens, een multi-instrumentalist en vooral gekend als vertolker van allerlei coversongs.

Vooral zijn prestatie als zanger van de liedjes van Neil Diamond tijdens de tributeshow “Diamonds On The Rocks” zullen ons altijd bijblijven. Met de groep ‘Greenwood’ deed hij dit trouwens nog eens netjes over als eerbetoon aan de songs van de Amerikaanse rockgroep ‘Fleedwood Mac’. Maar Kirri kan veel meer dan dat, want hij schrijft ook zijn eigen liedjes die in de folk, rock en bluessfeer te catalogeren zijn.

Acht van die composities heeft hij nu samengebracht op een nieuw album dat dus “Little Somethings” heet en door het Belgische label ‘Fandango’ wordt gereleased onder de naam ‘Kirri’s Travelin’ Kitchen Jam’. Van die gelijknamige formatie werd trouwens in 2013 al een eerste plaat uitgebracht onder de titel “1/ One” en ook nu werden de meeste songs ook weer geschreven aan de keukentafel ten huize Kris Valvekens.

De openingstrack en single “Dance the Night Away” kunt u zelf beluisteren op de video bij deze recensie. De akoestische pop- en bluesliedjes op deze cd werden instrumentaal enkel door akoestische gitaar en mondharmonica begeleid met Kirri en ‘Fandango’-opnamestudio-eigenaar Dirk Lekenne als muziekleveranciers. Bij de mooiste songs rekenen wij de single, “If You Got Love”, titeltrack “Little Somethings” en het rockende “Sympathy”.

Met deze nieuwe plaat bewijst Kris ‘Kirri’ Valvekens nog leer eens dat de muziek als zuurstof door zijn longen en als bloed door zijn aderen stroomt. Hieronder kan u lezen waar u deze singer-songwriter en multi-instrumentalist in de volgende weken en maanden live aan het werk kunt zien. Dat ontdekken van het grote muzikale talent in deze rootsartiest is echt iets wat we u van harte kunnen aanbevelen.

(valsam)

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: KIRRI’S TRAVELIN’ KITCHEN JAM
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

24 februari 2019: Den Venetiaen, Hoegaarden
28 februari 2019: Het Gemeentehuis, Rillaar
2 maart 2019: Dagbladhandel De Noene, Averbode
2 maart 2019: After Muzecafé, Heusden-Zolder
7 maart 2019: M-Shelter, Leuven
9 maart 2019: Vinyl & More, Langdorp
10 maart 2019: ’t Stamineeke, Webbekom-Diest
30 maart 2019: Jazz Bar, Eindhoven, NL

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Fandango

video