DILLON CARMICHAEL – HELL ON AN ANGEL

 

“Natural Disaster”, de openingstrack van het debuutalbum “Hell On An Angel” van de 24-jarige Amerikaanse countryzanger en songschrijver Dillon Carmichael uit Nashville, werd voor hem geschreven door Chris Wallin, een andere countryzanger en gitarist uit het Mekka van de countrymuziek. Ook de wat later volgende swingende countryrocker “Country Women” werd voor Dillon Carmichael geschreven door een bevriende collega-zanger, met name Jon Pardi die het nummer samen met Jim Kaufman en Britton Cameron componeerde.

Twee van de tien tracks op “Hell On An Angel” werden dus aangebracht door andere componisten, maar de resterende acht nummers ontstonden uit de pen van Dillon Carmichael zelf, hoewel ze af en toe tot stand zijn gekomen met de hulp van andere songschrijvers uit Nashville, Tennessee. Producer van dienst voor deze plaat was de momenteel in de countrywereld alom aanwezige Dave Cobb die in het verleden ook al platen produceerde van o.a. Sturgill Simpson, Jason Isbell en Chris Stapleton.

De sound van de in Burgin, Kentucky geboren Dillon Carmichael op dit album doet ons meermaals denken aan werk van Sturgill Simpson, maar ook de gelijkenissen met songs van Merle Haggard, Waylon Jennings of George Jones zijn nooit ver af. Dat vinden wij althans van nummers als “It’s Simple”, de rockende albumtiteltrack “Hell On An Angel” of de single “Dancing Away With My Heart”, een heerlijke tijdloze countrytearjerker die u op de video bij deze recensie kunt horen.

Dat Dillon Carmichael zijn hart verloren heeft aan de countrymuziek kan nadien nog een paar keer duidelijk gehoord worden in de songs “Hard On A Hangover” en “Might Be A Cowboy”. En dan is er ook nog de schitterende, door hem alleen geschreven ballad “Old Flame” met Mike Webb in een glansrol op het Hammond B3-orgel. Hij zingt hier op een heel open en eerlijke manier over de fouten die hij begaan heeft ten opzichte van een vroegere geliefde, een ‘oude vlam’ zoals we hier plegen te zeggen. Als luisteraar kan je zelf zo de felle pijn en het verdriet voelen die Dillon Carmichael in de tekst van dit nummer heeft bezongen.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:DILLON CARMICHAEL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Riser House Records

video