HUNTER PERRIN – WILD CARD

Als je gedurende de hele periode van je jeugd thuis hebt moeten (of mogen) luisteren naar de muziek van artiesten als ‘The Fabulous Thunderbirds’, Fats Domino, Willie Nelson, ‘The Texas Tornados’, ‘Creedence Clearwater Revival’ of ‘ZZ Top’, dan hoeft het niet echt te verbazen dat je deze muziekstijl selecteert voor de uitbouw van je eigen muzikale carrière.

Dat is wat gitarist en singer-songwriter Hunter Perrin uit Texas dan ook gedaan heeft, hoewel hij deze roeping tot soloartiest pas onlangs in realiteit heeft omgezet. Eerst heeft hij namelijk gedurende lange tijd ervaringen opgedaan als gitarist in de begeleidingsband van allerlei andere artiesten, vooral dan bij ‘CCR’-legende John Fogerty.

Zijn invloeden stammen voornamelijk uit de wereld van de country-, Americana- en rockabilly-muziek. Met het album “Wild Card” brengt Hunter Perrin tien eigen composities samen op een absolute ‘must-have’-plaat. Sommigen zullen er de sound van oude rockers Buddy Holly, Jerry Lee Lewis en Little Richard in herkennen, terwijl anderen zullen zweren bij de zeemzoete countrymuziek van ‘The Everly Brothers’.

Wie echter op zoek gaat naar een wat mindere song op dit album zal daar nooit in slagen. Toch gaat onze voorkeur uit naar de liedjes “That’s You, That’s Me, That’s All”, onze favoriete song “A Tear From My Bloodshot Eye”, “It’s Good To See You Again” en rockabilly-song “Another Lonesome Night In A Lonesome Town”, naast de countryballad “Time To Lay It Right On Down” en het jazzy-bluesy “She Tears Herself Away”. Al die topsongs worden instrumentaal begeleid door Hunter Perrin zelf op gitaren, Thomas Lorioux op contrabas en Christopher Allis op drums.

De ‘vintage’-sixtiessound overheerst op dit album dat ongetwijfeld zeer in de smaak zal vallen van de retro-nostalgici onder ons die vinden dat de hedendaagse muziek toch vooral een opeenstapeling is van zielloze elektronica en drumbeats. Toch hebben we ter afsluiting nog een puntje van kritiek op deze plaat “Wild Card” van Hunter Perrin, namelijk over de totale duurtijd van het album. Voor de tien tracks heeft hij amper 23 minuten nodig, wat wel nog meer dan voldoende tijd is geweest om ons helemaal te overtuigen van zijn talent. Dus maar snel op weg naar een opvolger voor dit schitterende plaatje en dan zijn we weer helemaal tevreden.

(valsam)

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: HUNTER PERRIN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

01. That's You That's Me That's All
02. A Tear From My Bloodshot Eye
03. Time To Lay It Right On Down
04. Comin' Down That Mainline Town
05. California Is My Home
06. She Tears Herself Away
07. It's Good To See You Again
08. Gallup, NM
09. Another Lonesome Night In A Lonesome Town
10. So Long
 
Hunter Perrin - Zang en gitaar
Christopher Allis - Drums
Thomas Lorioux - Upright bas
 

 

Artiest info
Website  
 

video