NATHAN BELL - LOVES BONES & STARS

In de reeks ‘The Family Man’ is dit het vierde album, waarin Nathan zich een gelukkig man prijst en zich gezegend voelt zoals hij omringd wordt door liefde. Niet alleen zijn ouders, vrouw, kinderen en broer dragen bij tot dat geluk, maar ook zijn muziek die hem gaande houdt en hem eraan herinnert dat je moet genieten van het ogenblik, want plots kan het allemaal voorbij zijn. Het is de milde levenswijsheid van een songwriter, die zijn strijdbaarheid even opzij schuift om het leven van hem en zijn vrienden te bezingen evenals de geboorte van nieuw leven. De singer-songwriter is al meer dan dertig jaar een vaste waarde in de Amerikaanse muziekscène en toerde vaak door Europa waar hij op de kleinere podia zijn verhalen vertelde en het publiek wist te ontroeren met zijn sobere lyrische songs. Even was er een tijdspanne waarin hij zich terugtrok in de warmte van het gezin om daarna toch weer op te duiken met een schat aan nieuwe songs.

Inspiratie vindt de songwriter overal, maar op dit album zijn het toch vooral zijn familie en vrienden aan wie hij een song wil opdragen. Zo is ‘My Kid’ haast een gezongen dialoog als een ode aan zijn zoon en het poëtische ‘I Would Be A Blackbird’ draagt hij op aan zijn vrouw Leslie. Ook al voelt hij zich dankbaar, toch behouden alle songs die melancholische onderstroom die de songs van Nathan Bell iedere keer weer kenmerken. Zijn warmhese stem draagt daartoe bij, maar ook de begeleiding met gitaar en concertino of de harmoniezang met Annie Mosher. Vooral wanneer Courtney Blackwell met cello begeleidt, zoals o.m. op de titeltrack, het meditatieve ‘Fragile’ of het weemoedige ‘Metal’ is het alsof tristesse en droomgestaltes zich vermengen. Bij de zanger is magie nooit ver weg. Uit in ‘Whiskey, You Win’ spreekt tevens een soort gelatenheid die bevreemdend overkomt bij een zanger die gewoonlijk op de bres springt voor de ‘Working class hero’s’ .

Toch huldigt Nathan Bell, de allround muzikant uit Tennessee, vooral het leven. In het lieflijke ‘Molly Had a Baby’ gedenkt hij de geboorte van het zoontje van vrienden en in ‘A Day Like This’ deelt hij in de vreugde van vrienden die zich verblijden op de komst van een kleindochtertje. ‘Gold Wedding Ring’ is een buitenbeentje, de enige song waaraan drum en bas worden toegevoegd. Nathan Bell producete zelf dit album en vroeg op het laatste ‘Faulkner And Four Roses’ aan zijn vrouw Leslie om met hem mee te zingen, zodat alle songs zich als het ware plaatsen in een gekoesterd familiealbum, bijeengehouden door de bezieling van een familievader. In ‘A Day Like This’ geeft hij de raad om steeds je ogen open te houden ‘want er is zoveel dat je niet wil missen’. Aan liefhebbers van integere rootsy muziek geven wij eveneens deze raad. Open zowel ogen als oren voor de songs op dit sfeervol album met mooi artwork en lyrische teksten en schaf je dit album aan.

Marcie

 

Artiest info
Website  
 

Label: Angry Stick Recording Company

video