HILANG CHILD – YEARS

Melancholisch en zeer warm, sfeervol en intiem. Zo kunnen we de muziek omschrijven die de Londense singer-songwriter ‘Hilang Child’ op zijn debuutplaat “Years” heeft verzameld. Achter die artiestennaam gaat Ed Riman schuil, een muzikant met zijn roots netjes verdeeld tussen Wales en Indonesië.

Op die eerste plaat heeft hij tien zelfgeschreven nummers geplaatst. Enkele tracks zijn al eerder gelanceerd als singles of als ‘YouTube’-videofilmpjes. Zo heeft u misschien al gehoord van de eerste single “Growing Things” over de transitie van jeugd naar volwassenheid of van de nieuwste single “Crow” (zie video).

Ed Riman maakt nogal wat gebruik van synthesizers bij het componeren van zijn feeërieke, dromerige nummers die u misschien doen denken aan werk van bands als ‘Bon Iver’ of ‘Lost Horizons’. De openingstrack “I Wrote A Letter Home” is een fascinerend stukje muziek en tekenend voor wat u op dit eerste album van ‘Hilang Child’ kunt verwachten.

Ed Riman kijkt met een verse en jonge blik naar de toekomst en zijn waarnemingen worden omschreven in de songteksten voor nummers als “Sleepwalk”, “Starlight, Tender Blue”, het melancholische “Rot”, “Oh, We’re Getting Along” en pianoballad “Endless String”. Dat zijn stuk voor stuk liedjes die hij met zeemzoete stem weet te zingen onder begeleiding van sobere, intimistische klanken van elektronica-instrumenten zoals synthesizer.

Met de track “Boy” zorgt hij voor een kort instrumentaal intermezzo, terwijl albumafsluiter “Lissohr” in een zee van ruimte dreigt te verzinken, maar toch wonderwel wordt rechtgehouden door de sfeervolle zang van ‘Hilang Child’ aka Ed Riman. “Years” is een debuutplaat die er mag wezen en die uitnodigt om halsreikend uit te kijken naar wat deze jongeman in de toekomst nog zal weten te brengen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Bella Union
distr.: [PIAS]

video