BRAD COLERICK – NINE TEN THIRTY

Na de albums “Cottonwood” in 2006, “Lines In The Dirt” in 2007, “When I’m Gone” in 2009 en “Tucson” in 2014 is “Nine Ten Thirty” nu het vijfde album van de Amerikaanse singer-songwriter Brad Colerick dat bij ‘Rootstime’ de recensierevue en mijn schrijftafel mag passeren. De in de eindeloos grote staat Nebraska geboren muzikant begon eind jaren ’80 zijn carrière als componist van muziek voor commercials voor o.a. Budweiser-bier, McDonalds en Coca-Cola.

Al gauw ontdekte hij zijn talent als zanger en songschrijver van eigen liedjes en begon hij op te treden en platen op de markt te brengen. Het legde hem geen windeieren want twaalf jaar na de release van zijn debuutalbum is er geen enkele teken dat het einde van zijn muzikaal succes er zit aan te komen. Momenteel woont Brad Colerick in het van postcode 91030 (= albumtitel) voorziene stadje South Pasadena, Californië, waar hij uit het potentiële inwonersbestand van 25.000 mensen een aantal lokale muzikanten heeft uitgenodigd om samen met hem de studio in te trekken om de opnamen voor deze plaat tot een goed einde te brengen.

Elf van de twaalf nummers op “Nine Ten Thirty” zijn eigen composities van Brad Colerick en de afsluitende song is een cover van de populaire R&B-standard “Route 66”, een nummer in 1946 geschreven door Bobby Troup. Dit vaak gecoverde nummer - o.a. door ‘Them’, ‘The Rolling Stones’, Chuck Berry, Depeche Mode en Dr. Feelgood - gaat over de wereldberoemde snelweg die pal doorheen zijn thuishaven in South Pasadena loopt.

De op bijgaande audio-video te horen albumtiteltrack begint met het geluid van meeuwen en duiven, waarna Brad Colerick de snaren van zijn akoestische gitaar aanslaat en zijn eerste verhaal in muziekvorm op deze plaat vertelt. Met het daaropvolgende countrynummer “The Big One” weet hij ons voor het eerst recht in het muzikale hart te treffen.

Dat is iets wat hij nadien nog een paar keer weet te herhalen met het prachtige liedje “Bachelorette Party”, het emo-nummer “Healer” of het door mandolinespel van Luke Halpin begeleide “Almost Home”, waarop zangeres Sally Dworsky voor fijne background vocals zorgt. Verder valt er helemaal niets negatiefs op te merken over dit nieuwe album van Brad Colerick, want het vakmanschap van deze rasartiest druipt er net als bij zijn vorige vier platen weer met volle geuten van af.

(valsam)
“Like with his previously released records, South Pasadenian singer-songwriter Brad Colerick presents songs composed by a man that has nothing to learn anymore about strong lyrics and even stronger melodies. What a joy it is to listen to the twelve storytelling songs and the wonderful music of this great artist on his fifth album ‘Nine Ten Thirty’.“– www.rootstime.be

 


10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:BRAD COLERICK
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Back 9 Records

Info: Hemifran

video