ROB McHALE – PROPHETS ON THE BOULEVARD

Op het door Willie Dixon geschreven en in 1961 door Howlin’ Wolf voor het eerst gezongen bluesliedje “Little Red Rooster” na zijn de overige twaalf liedjes op het nieuwe en vierde album “Prophets On The Boulevard” van de Amerikaanse folkzanger Rob McHale uit North Carolina allemaal van eigen makelij, zowel qua teksten als qua muziek. Wie van folkliedjes in de stijl van Gordon Lightfoot, Richard Shindell of Townes Van Zandt houdt, zal in dit erg knappe album zeer zeker zijn gading kunnen vinden.

Met zijn warme stem weet Rob McHale al gauw de aandacht van de luisteraar te trekken om die nadien niet meer los te moeten laten. Het lijkt voor hem allemaal zo zacht en vlotjes te gaan en op die manier stelt hij de luisteraar-muziekliefhebber ook gerust en relaxed. Songs als “Common Ground”, “Blair Mountain” of “When The Sun Shines In” (zie live vertolking op de video) laten u in gedachten mijlenver wegzinken in een wereld waar alles probleemloos lijkt te verlopen.

Pat McHale is Rob’s broer die op zeven van de dertien nummers van dit album op schitterende wijze op mondharmonica meespeelt. Ook het piano- en orgelwerk van albumproducer Chris Hosser en de vioolklanken die Jim Singer en David Johnson produceren bij enkele liedjes verdienen een speciale vermelding. Voor de heel mooi bijpassende vrouwelijke harmony en backing vocals zorgen Lynn Rosser, Ashley Jo Farmer, Raianne Richards en Debrissa McKinney.

In het nummer “Woody’s Shoes” brengt Rob McHale een muzikaal eerbetoon aan het werk van folklegende Woody Guthrie door te stellen dat de wereld een betere plaats is geworden door zijn verhalende liedjes. Zelf kan hij echter ook mooie verhalen vertellen in zijn songs, zoals bewezen wordt bij de albumtiteltrack “Prophets On The Boulevard” of in het nostalgische “Feel Like Home” en “Deep In The River”.

Het wordt ook bij ons warm en gezellig als de liedjes van Rob McHale door de speakers weerklinken. Een song als “One Star” of “Keep Me Warm” verdient eigenlijk zonder meer van een coverversie voorzien te worden door andere sterren in de scène van de betere folk- en Americana-muziek. Maar voorlopig vinden wij het helemaal niet erg als we het enkel met de door deze artiest gebrachte versies moeten doen.

(valsam)
“With his warm voice, the American folk singer and songwriter Rob McHale immediately catches the listeners’ attention in order to never let loose again. The storytelling songs on his 4th record ‘Prophets On The Boulevard’ and his easy listening style of singing and performing transfer you into a relaxed and nostalgic atmosphere. “– www.rootstime.be

 


10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: ROB McHALE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Wooden Door Records

Info: Hemifran

video