LAURA MEADE – REMEDIUM

Een combinatie van emoties, intimiteit en theatrale rockmuziek vormt het aanbod van de New Yorkse zangeres en songschrijfster Laura Meade op haar eerste volwaardige soloalbum “Remedium”. Ze had dan ook al een lange geschiedenis als vertolkster van muzikale theaterstukken en als één van de twee zangeressen bij de New Yorkse progrockformatie ‘IZZ’, vooraleer ze aan een solocarrière als moderne folk- en rockzangeres begon, met uitzondering van de release van een titelloos ep-tje met enkele popsongs in 2007.

Het tien tracks tellende album bevat een aantal progressieve rocknummers zoals de meer dan 8 minuten durende opener “Sunflowers At Chernobyl” (zie video) en het elf minuten durende epos “Dragons” dat ergens halverwege de tracklijst opduikt. Maar er is ook ruimte voorzien voor meer popgeoriënteerde songs, zoals te horen is in “Conquer The World” en “Never Remember” of in de ballads “What I See From Here” en “Every Step”, naast het enkel door ukelele begeleide “Home Movies”.

Haar etherische zangstijl roept herinneringen op aan die van andere vrouwelijke performers als Tori Amos en Kate Bush. Laura Meade levert sterk vocaal werk af op deze eerste soloplaat die ook qua orkestratie zeer melodieus en professioneel in mekaar steekt. Het laat vermoeden dat we niet zo lang zullen moeten wachten op een vervolg voor dit debuutalbum.

Laura Meade speelt zelf op piano in haar begeleiding en andere instrumentalisten op “Remedium” zijn producer en ‘IZZ’-collega John Galgano (bas, keyboards, akoestische gitaar en drums), Randy McStine (elektrische gitaar) en Jason Hart (keyboards en strijkersarrangementen), naast een aantal gelegenheidsgasten die op één of andere track een bijdrage op elektrische gitaar of drums afleveren.

(valsam)

“ On her debut album ’Remedium’, the New York based singer-songwriter Laura Meade is offering a combination of intimacy, emotions and theatrical rock music in the form of ten modern folk tracks and epic rock songs. Her etheric singing style will remind listeners of similar female vocalists like Kate Bush or Tori Amos. This record forms a strong entry of this new name in the music industry.” – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:LAURA MEADE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Doone Records

video