ANNA SNOW – IS THIS US (EP)

De twee centrale figuren die het mooie weer bepalen op het vier tracks tellende ep-tje “Is This Us” zijn zangeres en songschrijfster Anna Snow en akoestisch en elektrisch gitarist en lapsteelgitaar-speler Chris Keiffer. Sinds 2013 vormen ze al een folkmuziek spelend duo in de Amerikaanse staat Massachusetts, waar ze in Somerville nabij Boston wonen.

Producer Rocco De Rosa uit Boston heeft zich geëngageerd voor de opname van dit tweede plaatje van Anna Snow, die in 2014 ook al een zeven tracks tellende plaat op de markt heeft gebracht onder de titel “Come With Me”.

Haar passioneel gebrachte liedjes handelen vaak over heel persoonlijke dingen uit haar leven zoals familie, hoop en liefde. Ze heeft een krachtige stem die soms doet herinneren aan andere vrouwelijke singer-songwriters als Cat Power, Neko Case of Laura Marling.

Dit minialbum begint met het als folkrock gebrachte uptempoliedje “Vera”, gevolgd door de zachtjes rockende titeltrack “Is This Us” met funky gitaarwerk en de naar jazz neigende ballad “I Saw Winter”. Afsluiten doet Anna Snow met het nummer “Old Canary” dat u ook in een live uitvoering op de video bij deze recensie kunt beluisteren.

“Is This Us” is rijkelijk georkestreerd dankzij de inbreng van allerlei lokale musici die o.a. op orgel, strijkers en blazers hun bijdrage aan deze vier liedjes hebben afgeleverd. Na amper zestien minuten hebben we de laatste noot van deze cd al gehoord en dat betreuren we toch een beetje, want je wil eigenlijk nog wat meer horen van deze artieste, al is dat misschien iets voor een volgend volwaardig studioalbum.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video