MOGWAI – KIN (Original Motion Picture Soundtrack)

‘KIN’ is een Amerikaanse sciencefiction- en actiefilm die dit jaar wereldwijd in de bioscopen zal worden vertoond. Het is de op een verhaal van Daniel Casey gebaseerde debuutfilm van de broers Jonathan en Josh Baker en het is het verhaal van een kleine jongen en zijn stiefbroer die op een dag een vreemd high tech-wapen vinden.

Ze komen in het misdaadmilieu terecht en er gebeuren enkele moorden. Het gevonden wapen biedt hen doorheen het verhaal de broodnodige bescherming in hun strijd. We gaan hier de plot natuurlijk niet openbaren, maar deze intro doet voornamelijk dienst om tot de kern van deze recensie te komen, want die gaat namelijk over de soundtrack die voor deze film werd gecomponeerd en nu op plaat is verschenen.

Het zijn de kernleden van de Schotse postrockgroep ‘Mogwai’ die deze taak voor hun rekening hebben genomen. Deze formatie werd in 1995 in Glasgow opgericht en bestaat momenteel uit gitarist Stuart Braithwaite, gitarist, pianist en synthesizervirtuoos Barry Burns, bassist Dominic Aitchison en drummer Martin Bulloch.

‘Mogwai’ staat bekend om zijn uitgesponnen instrumentale muziekstukken en hoe ze deze voor een film creëren kunt u uitzonderlijk zelf in zijn geheel beluisteren op de video bij deze recensie. In totaal negen nummers vormen de soundtrack bij deze actiefilm met in totaal bijna 42 minuten mooie muziek. Wat ons vooral is opgevallen zijn de mysterieuze sfeervolle klanken die voor de spannende momenten in het verhaal gecomponeerd werden.

Deze Schotse muzikanten zijn zeer ervaren in het maken van soundtracks. Zo hebben ze dat in het verleden ook al gedaan voor de films “Zidane: A 21st Century Portrait”, “Before The Flood” en “The Fountain”, voor de Franse televisieserie “Les Revenants” en voor enkele documentaires. Deze soundtrack voor de filmthriller “KIN” is een heel aangename opvolger voor het laatste studioalbum van ‘Mogwai’, de in 2017 op de markt verschenen plaat “Every Country’s Sun”.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rock Action

distr.: [PIAS]

video