DR. CHRISPY – VHS

Af en toe kijken we toch nog even verrast op als we informatie lezen over een muzikant die ons zijn plaat heeft toegestuurd voor het schrijven van een recensie. Dat was nu zeker het geval bij het in onze bus gevallen cd-tje “VHS” van de Amerikaan met Australische roots ‘Dr. Chrispy’ uit San Francisco. Deze elektronica- en popmuziek spelende artiest wiens echte naam Dr. Chris Boshuizen is, heeft namelijk een universitair diploma in de fysica en hij heeft gedurende meer dan vijf jaar bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gewerkt als ruimtevaartingenieur, een job waarbij hij allerlei soorten van voor de ruimtevaart bestemde raketten en satellieten moest ontwerpen.

Muziek maken is echter altijd zijn voornaamste hobby en bezigheid geweest en in zijn thuisstudio heeft hij de afgelopen jaren intensief gewerkt aan twee nieuwe platen, waarvan de eerste “VHS” is en nu op de wereld wordt losgelaten. Zijn uitsluitend instrumentale nummers creëert hij via laptop en synthesizers. Als je dan een album met vijftien tracks uitbrengt, is er altijd een risico dat het na een tijdje beluisteren wat gaat vervelen, ook omdat er niet al te veel variatie in de nummers te bespeuren valt.

Daarmee willen we nochtans niet stellen dat de muziek die ‘Dr. Chrispy’ op “VHS” brengt niet goed of leuk zou zijn, want dat valt allemaal best wel mee. We denken dan ook dat enkele tracks van deze plaat perfect dienst zouden kunnen doen als soundtrack bij één of andere film of documentaire. Nummers als “Be There Soon”, “Sleeping In Tokyo”, “Blue Sky Line”, “Vanmover”, “Vancouver” en “Maui” lijken ons hiervoor het meest geschikt.

Andere tracks hebben meer potentieel om in dansclubs gedraaid te worden. Daarbij denken we dan aan “Goodbye Shanghai”, “60 Miles Up”, “Muromigawa” of, “I’m Going Down (Under)”. Helemaal als een verrassing krijgen we ter afsluiting van dit album trouwens de enige gezongen track aangeboden met “Follow The Wild Geese”, waarop Marie Jenkins als gastzangeres haar bijdrage mag afleveren.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Interplanetary Records