MANDY BARNETT – STRANGE CONVERSATION

Op 28 september wordt de Amerikaanse countryzangeres en actrice Mandy Barnett uit Tennessee 43 jaar. Zeven dagen voorafgaand aan deze heuglijke gebeurtenis brengt ze haar nieuwste plaat wereldwijd op de markt. Het album heeft “Strange Conversation” als titel en is een verzameling van tien songs.

Het is haar zevende studioplaat en de langverwachte opvolger van het eind 2013 verschenen ‘tribute’-album “I Can’t Stop Loving You: The Songs Of Don Gibson”. Het zou natuurlijk ook aan mij kunnen liggen, maar om één of andere reden moet ik bij de platen van Mandy Barnett altijd denken aan het vocale werk van die andere Canadese pop- en countryzangeres k.d. lang, die naast haar muzikale carrière misschien niet helemaal toevallig ook een actrice is.

De schitterende, door Ted Hawkins gecomponeerde albumtiteltrack “Strange Conversation” met prachtig werk op Hammondorgel kunt u op de hier bijgevoegde audiovideo beluisteren. Een andere opvallende track op deze plaat is het nummer “A Cowboy’s Work Is Never Done”, een cover van een lied uit het album “All I Ever Need Is You” van ‘Sonny & Cher’ uit 1971 en een song die Mandy Barnett hier op heel eigenzinnige wijze brengt in een duet met John Hiatt.

Er staan nog een hele serie andere covers op deze plaat met “More Lovin’” van blueszangeres Mable John, “The Fool” van Lee Hazlewood uit 1966, het geweldige “It’s All Right (You’re Just In Love)” van The Tams uit 1964, “Puttin’ On The Dog” uit het album “Liberty Heights” van Tom Waits uit 2000, “All Night” van Leslie ‘Sam’ Phillips en “Dream Too Real To Hold” van Greg Garing uit zijn plaat “Alone” uit 1997.

Daarnaast covert ze ook nog “My World Keeps Slipping Away”, een nummer van Neil Sedaka uit 1981 en “Put A Chain On It”, een obscure R&B- en soulballad van André Williams & Gino Parks uit 1959. We kunnen door deze selectie van coversongs dus zeker stellen dat Mandy Barnett haar klassiekers kent en al de persoonlijke interpretaties van die songs vormen samen een heel waardevolle bijdrage aan de kwaliteit van dit nieuwe album van Mandy Barnett.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Thirty Tigers

video