MAJOR MOMENT – ONE SMALL STEP (EP)

Een leuke tekstuele vondst kunnen we terugvinden in de titel van de nieuwste plaat van het Amerikaanse rockkwartet ‘Major Moment’ uit Boston, Massachusetts. Ze noemden dit vijf tracks en een korte intro tellende minialbum namelijk “One Small StEP”, daarmee aangevend dat het een EP betreft die door hen toch wel heel belangrijk wordt geacht voor de verdere muzikale ontwikkeling van deze jonge band.

Het multiculturele gezelschap ‘Major Moment’ bestaat uit zanger-gitarist Andrey Borzykin met Russische roots, leadgitarist Gabriel De Mattia De Oliveira met wortels in Brazilië en de in Amerika opgegroeide zangeres Alexandra ‘Sasha’ Razumova en drummer Adam Soucy. Deze nieuwe plaat werd geproduceerd door Kevin Billingslea en de opname-engineer was niemand minder dan Adam Ayan, in het muziekmilieu bekend om zijn werk met o.a. ‘Band Of Horses’, Carrie Underwood en ‘Queen’.

De uiteenlopende culturele achtergronden van de groepsleden worden in de alternatieve rocksongs op deze plaat zorgvuldig vermengd en zorgen op die wijze voor een originele en unieke sound voor ‘Major Moment’. Na een wat mysterieuze intro die toepasselijk “Intro” wordt genoemd, komen alle teugels al gauw helemaal los en gaat de beuk erin bij het openingsnummer “Before It’s Too Late”, een stevige rocksong in de stijl die gekend is van bands als ‘Linkin Park’ of ‘Nine Inch Nails’. Dat deze vier muzikanten opkijken naar deze bands, blijkt nadien ook nog in het nummer “What It’s Like”.

Maar onze muzikale voorkeuren trouw blijvend, gaat onze waardering toch vooral uit naar de wat tragere en meer melodieuze tracks zoals rockballad “Mistakes” en ons favoriete nummer uit deze cd “How Would You Know?” dat via bijgaande ‘lyrics video’ te beluisteren is. Die song werd geschreven nadat de band het overlijden vernam van hun muzikale voorbeeld, de 41-jarige Chester Bennington, leadzanger van de rockgroepen ‘Linkin Park’ en ‘Stone Temple Pilots’ die in juli van 2017 zelfmoord had gepleegd, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door zijn mentale ziekte.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video