OUR COMMON SENSE - MANKIND’S WORST TO KNOW (EP)

Our Common Sense is een relatief jong Belgisch collectief dat zich sinds 2014 volop de iets hardere muziek smijt. Ze haalde dit jaar in Terneuzen de finale van de Zeeuws-Vlaamse wedstrijd Steenworp, die ze ook wonnen. Het was géén metalcompetitie die deze Gentse metalband won, maar een wedstrijd voor muzikaal talent, van pop over singer-songwriters tot rock en metal. Ze mochten daarom ook deelnemen aan twee andere wedstrijden en meestrijden voor plekjes op The Road to Graauwrock en de Vestrock Battle. De verovering van Nederland is dus al goed begonnen!

Van Our Common Sense kunnen we zeggen dat hun stijl best kan omschrijven worden als post/stoner metal, begeleid door post-hardcore vocals. In de beginjaren (2014-2016) was de band vooral bekend als een instrumentale band. De gebroeders Jelle en Seppe Baetslé en een vriend richtten het project op. Bijna drie jaar na de oprichting vonden Jelle (bas), Seppe (lead gitaar) en Glenn (drums) een tweede gitarist Stijn (ritme gitaar). Begin 2017 veranderde de line-up met de komst van Thomas (zang) nog eens en werd er begonnen aan het schrijven van nummers voor hun debuut EP ‘Mankind’s Worst to Know’.

De EP met vijf tracks is een wirwar van ondefinieerbare sporen van stonerrock, post-metal en sludge. Het album vertelt het vehaal van de hedendaagse maatschappij en hoe OCS dit alles ervaren:  (ik citeer uit de Hard Life Promotion bijlage): “Hoe blikken elke beweging die men maakt hen achtervolgt en heel snel een oordeel vellen over elke handeling en, men als versteend laten…”. De EP heeft ondertussen al heel wat goede recensies gekregen en ik wil daarom zeker de veelzeggende titels toevoegen: ”Medusa”, ”Inhale…”, ”Take the Shot”, ”…Exhale” en ”Sorrow”.

Er is in Vlaanderen zeker nog ruimte voor een band als Our Common Sense. Wij kijken uit naar meer “wat” meer van dat… De toekomst ziet er, op basis van deze EP, al heel rooskleurig uit!... -  www.rootstime.be

Eric Schuurmans

 

09/11/2018 : KAPAO HARDCORE HORROR @ Jeughuis  KAPAO - OLEN
10/11/2018 : BUFFERSTATE – ANTROPY EP RELEASE @ Jeugdhuis TAP – KUUREN

 

Album track list:
01.”Medusa” – 02.”Inhale…” – 03.”Take the Shot” – 04.”…Exhale” – 05.”Sorrow” – Written by Our Common Sence ℗ 2018

Album line-up:
Vocals: Thomas 'Wispas' De Wispelaere
Lead Guitar: Seppe 'Seppemits' Beatslé
Rythm Guitar: Stijn 'The Rat King' Beeckman
Bass Guitar: Jelle 'Lucifer' Beatslé
Drums: Glenn 'Engelmolski' Thienpont

Discography OUR COMMON SENSE:
Mankind’s Worst To Know (EP,5#) [2018] |

 

 

Artiest info
Website  
 

video